Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

Γλυκά Νερά: Απολογείται ο Αναγνωστόπουλος στον ανακριτή - Με ψυχρό βλέμμα κοιτούσε τις κάμερες [εικόνες]


Ψύχραιμος και κοιτώντας προς τις κάμερες, εμφανίστηκε στα δικαστήρια ο 33χρονος καθ' ομολογίαν δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά.
Ψύχραιμος και κοιτώντας προς τις κάμερες, εμφανίστηκε το πρωί της Τρίτης στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, ο 33χρονος καθ' ομολογίαν δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά.
Η απολογία του 33χρονου ξεκίνησε λίγο πριν τις 13:00 και αναμένεται να κρατήσει πολλές ώρες, ενώ οι ερωτήσεις του ανακριτή θα είναι δεκάδες.
Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκε από τη ΓΑΔΑ στα δικαστήρια, προκειμένου να απολογηθεί στον ανακριτή για το έγκλημα που έχει συγκλονίσει ολόκληρο το πανελλήνιο, την ώρα που παραιτήθηκε ο ένας εκ των δύο συνηγόρων υπεράσπισής του, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.
Εξω από τα δικαστήρια ήταν συγκεντρωμένο πλήθος που φώναζε εναντίον του "να σαπίσεις στη φυλακή", "ντροπή σου", κλπ.
Ο ίδιος, ο οποίος φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και προστατευόταν από πάνοπλους αστυνομικούς, δεν αντέδρασε και παρέμεινε ψύχραιμος, ενώ εντύπωση προκαλεί πως -όπως και την προηγούμενη Παρασκευή- δεν είχε σκυμμένο το κεφάλι του.
Ο 33χρονος ήταν ανέκφραστος και κοιτούσε προς τις κάμερες, ενώ δεν απάντησε σε καμία ερώτηση δημοσιογράφων πριν περάσει το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου.


Γλυκά Νερά: Τι θα πει στην απολογία του ο 33χρονος πιλότος
Ο δικαστικός λειτουργός θα ζητήσει από τον καθ' ομολογία δράστη του εγκλήματος να εξιστορήσει τη δική του εκδοχή για αυτά που καταγράφονται στην δικογραφία για την ανθρωποκτονία και την θανάτωση ενός ζώου που η 20χρονη υιοθέτησε κουταβάκι και πίστευε πως θα μεγαλώνει μαζί με την 11 μηνών κόρη της.
Θα του ζητήσει παράλληλα να εξηγήσει όλα όσα έκανε μετά τον ασφυκτικό θάνατο της Καρολάιν, προκειμένου να παραπλανήσει τις Αρχές.



Ο 33χρονος καλείται να λογοδοτήσει για δύο κακουργήματα, ενώ του καταλογίζονται και δύο πλημμελήματα που αφορούν την ψευδή καταγγελία που έκανε περί ληστείας και των ψευδών καταθέσεων που έδινε επί σειρά ημερών στην Αστυνομία.
Στην ομολογία που έδωσε στους αστυνομικούς, μετά από οκτώ ώρες εξέτασης, ο ίδιος ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης , αναφέρθηκε σε μία μεγάλη ένταση μεταξύ του ζευγαριού. Ο πιλότος είπε στους αστυνομικούς πως το θύμα έκανε βίαιη κίνηση απέναντι στο μωρό και περιγράφει μια ιδιαίτερα φορτισμένη κατάσταση ανάμεσα τους που οδήγησε σε ένα ατύχημα.
Ωστόσο, η ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του αφορά στο αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Τα στοιχεία της υπόθεσης καταλήγουν πως η 20χρονη κοιμόταν λίγα λεπτά πριν εκπνεύσει αγωνιζόμενη να πάρει ανάσα πάνω από το μαξιλάρι καθώς την πίεζε στο κεφάλι ο 33χρονος. Ο ίδιος ο κατηγορούμενος σε δεύτερη ομολογία στους αστυνομικούς παραδέχθηκε πως η 20χρονη κοιμόταν λίγα λεπτά πριν την θανατώσει. Φαίνεται επίσης να είχε κάνει "προπαρασκευαστικές πράξεις" , όπως η "εξουδετέρωση" των καμερών ασφαλείας.



Ο συνήγορος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου γνωρίζει πως η κατηγορία που αποδίδεται στον 33χρονο καθ' ομολογίαν δολοφόνο αν στο δικαστήριο δεν αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, φέρνει τον κατηγορούμενο αντιμέτωπο και με ισόβια, με εκτιτέα τα 16 χρόνια. Αντίθετα η εκδοχή της ειδικής συνθήκης, της διένεξης που κατέληξε σε ανθρωποκτονία λόγω συναισθηματικής φόρτισης, τιμωρείται με πρόσκαιρη κάθειρξη με ανώτατο όριο τα 15 χρόνια και κατά πολύ μικρότερα με ελαφρυντικό.
Έτσι, θεωρείται κομβικής σημασίας για το επόμενο στάδιο, αυτά που θα πει σήμερα ο πιλότος ενώπιον του ανακριτή.



Παραιτήθηκε ξαφνικά ο ένας από τους δύο συνηγόρους του Αναγνωστόπουλου
Υπενθυμίζεται ότι, παραιτήθηκε από την υπεράσπιση του 33χρονου πιλότου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, λίγο πριν την απολογία του στον ανακριτή, ο ένας εκ των δύο συνηγόρων, ο κ. Βασίλης Σπύρου.
Όπως ανέφερε ο ίδιος σε δημοσιογράφους έξω από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, το πρωί της Τρίτης, "δεν επιθυμώ να ασχοληθώ περαιτέρω με αυτή την υπόθεση σε κανένα σκέλος της, για προσωπικούς λόγους. Ενας άνθρωπος περνά σήμερα από τον ανακριτή και κρίνεται και το μέλλον ενός μωρού. Οι δικοί μου προσωπικοί λόγοι δεν αφορούν στην υπόθεση".
Σε επιλογή του ίδιου του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου απέδωσε την απομάκρυνση του δεύτερου συνηγόρου, Βασίλη Σπύρου, από την υπόθεση της δολοφονίας της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, ο έτερος συνήγορος, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.
Σε δηλώσεις του έξω από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, ο συνήγορος του καθ' ομολογίαν δράστη, κ. Παπαϊωαννίδης, σχολιάζοντας την παραίτηση του συνεδέλφου του κ. Σπύρου, σημείωσε πως "είναι επιλογή του εντολέως μου και σε αυτό δεν μπορώ να σχολιάσω".
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε πως "ήταν γνωστό πως όσον αφορά στο ποινικό κομμάτι και στο πλαίσιο της ανακρίσεως, υπεύθυνος ήμουν εγώ".
Σχετικά με το εάν η παραίτηση του Βασίλη Σπύρου συνεπάγεται και απόφαση της υπεράσπισης να ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, ο κ. Παπαϊωαννίδης σημείωσε πως μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει τέτοιες κινήσεις.



Δικηγόρος μητέρας Καρολάιν: Αγκάλιαζε τα χέρια που έκοψαν την ανάσα της κόρης της
"Αγκάλιαζε τα χέρια που έκοψαν την ανάσα της κόρης της", τόνισε για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο ο δικηγόρος της μητέρας της Καρολάιν, Θανάσης Χαρμάνης, που ανέλαβε την πολιτική αγωγή.
"Καταθέσαμε δήλωση πολιτικής αγωγής εκπροσωπώντας την οικογένεια της Καρολάιν. Για ευνόητους λόγους η μητέρα δεν μπορούσε να έρθει, στην κατάσταση που είναι και η δήλωση έγινε με εξουσιοδότηση. Αντιλαμβάνεστε τη θέση της μητέρας που αγκάλιαζε τα χέρια που έκοψαν την ανάσα της κόρης της", είπε ο ίδιος.
"Θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με την οικογένειά του δράστη. Η μητέρα της Καρολάιν μού είπε ότι έχουν καλές σχέσεις με την οικογένειά του κατηγορούμενου και είναι σε συνεννόηση", διευκρίνισε ο κ. Χαρμάνης.
Όπως σημείωσε, η μητέρα της Καρολάιν υποστηρίζεται από προσωπικό, και η οικονομική της κατάσταση είναι καλή. Η Αλόννησος είναι εξαιρετικό περιβάλλον για να μεγαλώσει προσωρινά το παιδί.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα