Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

Δριμής: “Στον αέρα η αποχέτευση σε Γαργαλιάνους, Μάραθο, Πυργάκι”


«Στον αέρα η αποχέτευση σε Γαργαλιάνους, Μάραθο, Πυργάκι» τονίζει ότι βρίσκεται ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας» Δημήτρης Δριμής. Μιλά για ποσό 200.000 ευρώ που ήταν για μελέτες αποχέτευσης σε Μαραθόπολη και Πύργο, τα οποία και διέγραψαν, ενώ τονίζει πως και η αποχέτευση των Γαργαλιάνων έχει πάει πίσω 2 χρόνια με ευθύνη της δημοτικής αρχής.
Χαρακτηριστικά σημειώνει: «Στο Τεχνικό Πρόγραμμα της ΔΕΥΑ Τριφυλίας υπήρχαν πιστώσεις 200.000 ευρώ για μελέτες αποχέτευσης σε Μαραθόπολη και Πυργάκι. Τα ποσά αυτά τα διέγραψαν μονοκοντυλιά στη συνεδρίαση της 27ης Απριλίου 2021. Τα χρήματα της ΔΕΥΑΤ φεύγουν σε «υπηρεσίες» και «δικλίδες ασφαλείας». Το Πυργάκι χρειάζεται δίκτυο αποχέτευσης. Το παρέπεμψαν στις καλένδες. Η Μαραθόπολη γειτνιάζει με την Costa Navarino, διαθέτει πλούσιες και υψηλής ποιότητας υποδομές, συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών και παραθεριστών σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Το έργο της αποχέτευσης έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί χθες. Η απουσία αποχέτευσης φέρνει σε δυσμενή θέση, περιβαλλοντικά και αναπτυξιακά, τον οικισμό σε σχέση με τους γειτονικούς “ανταγωνιστές” του, όπως η Γιάλοβα που διαθέτει αποχέτευση. Γράφουν μελέτες στο τεχνικό πρόγραμμα και μετά από δύο μήνες τις ξεγράφουν. Στο πόδι σχεδιάζουν; Κάθε μέρα που περνάει ταλαιπωρούν αναπτυξιακά, πολιτιστικά, οικονομικά, θεσμικά το δήμο και τις τοπικές μας κοινωνίες. Αδυνατούν να σχεδιάσουν και να δώσουν λύσεις με σεβασμό στους πολίτες και στα δημόσια χρήματα.
ΥΓ 1. Το έργο της αποχέτευσης των Γαργαλιάνων το έχουν πάει 2 χρόνια πίσω με δική τους ευθύνη. Με σύννεφα σκόνης προσπαθούν να κρύψουν τις ευθύνες τους. Δεν θα τα καταφέρουν. Έχουμε ενημερώσει με αρκετά κείμενά μας τους δημότες και παρακολουθούμε την πορεία του έργου. Αφού χρέωσαν με αχρείαστες “υπηρεσίες” το ταμείο της ΔΕΥΑΤ, έφτασαν στο σημείο να δώσουν εντέλλεσθε στην αναπληρώτρια διευθύντρια της ΔΕΥΑΤ, απόφοιτο λυκείου, για να θεωρήσει σύνθετες τεχνικές μελέτες αποχέτευσης! Και θεωρήθηκαν! Πρωτοφανές! Πρόκειται για μοναδική, από όσο γνωρίζουμε, ευρεσιτεχνία που καταργεί πτυχία και Τεχνικές Υπηρεσίες! Να κατοχυρώσουν την πατέντα! Μπορεί να αποφέρει έσοδα στο δήμο! Τι να τα κάνεις τα πτυχία όταν έχεις τα εντέλλεσθε;
2.Γνωρίζουν ο πρόεδρος και το Συμβούλιο της ΔΕΥΑΤ, αλλά και η αναπληρώτρια διευθύντρια τι αγόρασαν για «δικλίδες ασφαλείας», πόσες σελίδες αγόρασαν, από ποιον τις αγόρασαν και πώς βοηθάνε στο έργο της επιχείρησης; Οφείλουν στους φορολογούμενους δημότες μια δημόσια απάντηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα