Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

Βρέθηκε στη Κίνα το πρώτο κρούσμα με σπάνιο στέλεχος της γρίπης των πτηνών


Ένας 41χρονος Κινέζος άνδρας επιβεβαιώθηκε ως το πρώτο ανθρώπινο κρούσμα μόλυνσης με ένα σπάνιο στέλεχος της γρίπης των πτηνών.
Οι αξιωματούχοι δεν έδωσαν λεπτομέρειες για το πώς μολύνθηκε ο άνθρωπος, αλλά το στέλεχος H10N3 πιστεύεται ότι δεν μεταδίδεται εύκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο. Ο κάτοικος της επαρχίας Jiangsu, ο οποίος διαγνώστηκε την περασμένη εβδομάδα, έχει αναρρώσει και είναι έτοιμος να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο
Υπάρχουν πολλά στελέχη γρίπης των πτηνών και δεν είναι ασυνήθιστό για άτομα που εργάζονται με πουλερικά να μολύνονται περιστασιακά. Από την ιχνηλάτηση επαφών δεν βρέθηκαν άλλα κρούσματα.
Η Εθνική Επιτροπή Υγείας του Πεκίνου (NHC) δήλωσε την Τρίτη ότι ο κάτοικος της πόλης Zhenjiang νοσηλεύτηκε στις 28 Απριλίου και διαγνώστηκε με H10N3 ένα μήνα αργότερα.
«Δεν έχουν αναφερθεί ανθρώπινα κρούσματα H10N3 στον κόσμο. Αυτή η περίπτωση είναι μια περιστασιακή μετάδοση διαφόρων ειδών πουλερικών σε άνθρωπο και ο κίνδυνος μιας μεγάλης κλίμακας εξάπλωσης είναι εξαιρετικά χαμηλός», δήλωσε το NHC, σύμφωνα με ένα Global. Έκθεση Times.
Η επιτροπή ανέφερε επίσης ότι το H10N3 ήταν χαμηλής παθογονικότητας που σημαίνει ότι δεν προκάλεσε σοβαρές ασθένειες στα πουλερικά και ήταν απίθανο να εξαπλωθεί γρήγορα.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) είπε στο πρακτορείο ειδήσεων του Reuters ότι «αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει ένδειξη για μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο». ΠΗΓΗ: BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα