Μάλιστα, ζητούν από τον καθένα, αποζημίωση ύψους 145 εκατομμύρια και 800.000 ευρώ, δηλαδή σχεδόν 146 εκατομμύρια ευρώ.
Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στον δήμο Χερσονήσου, με αφορμή την επιβολή προστίμου στον ανεμβολίαστο εργαζόμενο, ύψους 300 ευρώ, ενώ οι διευθυντές ενήργησαν βάσει Νόμου.
Το εξώδικο υπογράφουν 108 πολίτες, ενώ, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι “από τις 6 Απριλίου του 2020 η Επιτροπή αυτή εμπλέκεται στη δημόσια περιουσία ως συνδιαχειριστές και συν – εντολείς μαζί με την κυβέρνηση”.
Παράλληλα, σημειώνουν ότι οποιαδήποτε εντολή χωρίς τη δική τους συγκατάθεση είναι άκυρη και, απευθυνόμενοι στους τρεις υψηλόβαθμους υπαλλήλους του δήμου Χερσονήσου, προσθέτουν ότι “οι πράξεις τους αντιβαίνουν τη σφαίρα των καθηκόντων τους κι εμπλέκονται σε εντολές που υποχρεούνται να αρνηθούν να εκτελέσουν”.
Επίσης, τους καλούν να περιοριστούν αυστηρά στα καθήκοντά τους και στις αρμοδιότητες που τους έχουν μεταβιβαστεί και δηλώνουν πως “οποιαδήποτε εντολή της εκτελεστικής λειτουργίας προς υμάς χωρίς την έγγραφη συγκατάθεσή μας είναι άκυρη”, όπως αναμετέδωσε το ekriti.gr.
Μιλώντας στο “Ράδιο Κρήτη”, ο προϊστάμενος της Οικονομικής Υπηρεσίας του δήμου Χερσονήσου, Χαράλαμπος Κούτουλας, έδωσε τη δική του ερμηνεία για το τι έγινε και πώς βρέθηκαν μπλεγμένοι ο ίδιος και οι συνάδελφοί του, παρότι ακολούθησαν το γράμμα του Νόμου. Μάλιστα, αύριο θα προσφύγουν εκ νέου στον Εισαγγελέα Ηρακλείου προκειμένου να ζητήσουν προστασία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα