Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

Σύσσωμη η αντιπολίτευση “έστησε” την περιφερειακή αρχή - Δεν συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο!


Μόνοι ήταν στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, οι σύμβουλοι της περιφερειακής αρχής και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, χθες το μεσημέρι. Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης δεν πήγαν στη συνεδρίαση και έτσι αυτή δεν έγινε, γιατί δεν επιτεύχθηκε απαρτία. Μετά από αυτό ο περιφερειάρχης και οι σύμβουλοι του αποχώρησαν και ακυρώθηκε και η δεύτερη προγραμματισμένη για απόψε συνεδρίαση του Σώματος!...
Είχε προηγηθεί, στην προηγούμενη συνεδρίαση, η αποχώρηση της περιφερειακής αρχής, κατά τη συζήτηση του θέματος για τη στήριξη των πυρόπληκτων περιοχών της Περιφέρειας, πριν από την ψηφοφορία, το αποτέλεσμα της οποίας, σύμφωνα με τις τοποθετήσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, θα ήταν αρνητικό για την περιφερειακή αρχή και την κυβέρνηση.
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, απέδωσε τη μη προσέλευση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης σε κομματικές σκοπιμότητες των μικρότερων όπως είπε σχηματισμών που “μέσα από διάφορες τέτοιες ενέργειες ακτιβιστικές προσπαθούν να επιβιώσουν πολιτικά”.
Επιπλέον όμως ο περιφερειάρχης είπε ότι “προφανώς ο πρόεδρος (του Περιφερειακού Συμβουλίου Μανώλης Σκαντζός) έχει το δικαίωμα να κάνει και λάθος”, αναγνωρίζοντας ότι δεν ήταν σωστή η ιεράρχηση των θεμάτων στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης, αφού δεν είχαν προταχθεί τα θέματα που δεν συζητήθηκαν στην προηγούμενη συνεδρίαση.  Στ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα