Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

LIÁ Cultivators: Διαρκής επέκταση στο εξωτερικό για την εταιρεία που έχει μπει σε Harrods, Harvey Nichols και Waitrose

Κωνσταντίνος και Χριστίνα Στριμπάκου
«Έχουμε συγκεκριμένο πλάνο πωλήσεων για το πού θέλουμε να μπούμε σε Ελλάδα και εξωτερικό», λέει στην «Η» η Χριστίνα Στριμπάκου, που δημιούργησε την εταιρεία μαζί με τον αδελφό της, Κωνσταντίνο

Συνεχίζεται η ανάπτυξη της LIÁ Cultivators σε επιλεγμένες αλυσίδες του εξωτερικού με την προώθηση του βραβευμένου εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου, Lia Olive Oil.
Όπως σημειώνει στην «Ημερησία» η Χριστίνα Στριμπάκου, η οποία μαζί με τον αδερφό της, Κωνσταντίνο, δημιούργησε την εταιρεία το 2012, πρόσφατα μπήκε στην ολλανδική αγορά και πιο συγκεκριμένα στην αλυσίδα Dille & Camille, η οποία διαθέτει ένα δίκτυο περίπου 130 καταστημάτων στη χώρα.
Παράλληλα προσπαθεί να μεγαλώσει την παρουσία της στις ΗΠΑ. «Μετά την είσοδό μας στη The Fresh Market βρισκόμαστε σε συζητήσεις για να μπούμε και στη Fairway Market», λέει, ενώ παράλληλα εξετάζει την περαιτέρω επέκτασή της στην αγγλική αγορά, η οποία μαζί με την ελβετική αποτελούν τους βασικούς της προορισμούς στο εξωτερικό.

Από τις υπόλοιπες αγορές ξεχωρίζει η γερμανική, ενώ η εταιρεία έχει χτίσει ένα καλό δίκτυο σε Ολλανδία, Βέλγιο, Γαλλία, Αυστρία και Σιγκαπούρη.














Σε ποια διάσημα καταστήματα έχει παρουσία
Αξίζει να αναφέρουμε ότι η LIÁ Cultivators, η οποία μέσα σε λιγότερα από 10 χρόνια έχει καταφέρει να εξάγει σε 13 χώρες, «περηφανεύεται» ότι έχει βάλει το Lia Olive Oil σε καταστήματα όπως:
La Grande Épicerie de Paris
Harrods
Fortnum &Mason
Harvey Nichols
The Conran Shop
Waitrose
Whole Food Markets
Ο πρώτος πελάτης και οι συνεργασίες με Michelin σεφ
Η κυρία Στριμπάκου θυμάται ότι «πρώτος πελάτης της εταιρείας μας ήταν η La Grande Épicerie de Paris, η οποία μας άνοιξε τον δρόμο και για άλλες γνωστές αλυσίδες του εξωτερικού». Προσθέτει ακόμη πως «έχουμε μπει και σε πολλά άλλα επιλεγμένα καταστήματα σε Αμερική, Ευρώπη και Ασία. Επιπλέον έχουμε την τιμή να συνεργαζόμαστε με τους καλύτερους διεθνούς φήμης Michelin σεφ», αναφέροντας, μεταξύ άλλων, τον Έκτορα Μποτρίνι στην Ελλάδα για τα εστιατόρια σε Αθήνα και Κέρκυρα.
Η LIÁ Cultivators μετρά ιστορία 46 χρόνων. Ήταν το 1975 όταν οι γονείς της Χριστίνας και του Παναγιώτη κληρονόμησαν 19 ελαιόδεντρα, τα οποία βγάζουν έξτρα παρθένο ελαιόλαδο κορωνέικης ποικιλίας, το οποίο διακρίθηκε ως το καλύτερο στον κόσμο (στην ποικιλία του) σύμφωνα με το World Evoo Ranking.
Το πλάνο
Αναφορικά με τις προοπτικές της εταιρείας, η Χριστίνα Στριμπάκου τόνισε ότι «έχουμε συγκεκριμένο πλάνο πωλήσεων για το πού θέλουμε να μπούμε σε Ελλάδα και εξωτερικό», συμπληρώνοντας ότι «από το 2022 θα εξετάσουμε την ενοικίαση και άλλων ελαιώνων πλην των ιδιόκτητων της εταιρείας προκειμένου να καλύψουμε τη ζήτηση, με την υφιστάμενη παραγωγή να φθάνει στα 25.000 λίτρα ετησίως».
Ακόμη, ούσα η ίδια γευσιγνώστρια, αναπτύσσει ένα project γευσιγνωσίας ελαιολάδου με συνεργάτες από το εξωτερικό. «Αυτό που χρειάζονται οι καταναλωτές είναι να αναγνωρίζουν τα θετικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του ποιοτικού ελαιολάδου, να μάθουν να διαβάζουν μια ετικέτα, να μάθουν να εμπιστεύονται αληθινούς παραγωγούς, να μαθαίνουν την ιστορία τους και να ξεχωρίζουν τα προϊόντα τους», ανέφερε.
Υπογράμμισε, τέλος, με έμφαση ότι «η ιστορία του Lia Olive Oil είναι μια αυθεντική ιστορία καλλιεργητών και όχι ένα προϊόν marketing. Ειδικά το προϊόν μας, το οποίο είναι premium, έχει μεγάλη διάφορα στη γαστρονομική εμπειρία».  imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα