Βήμα Ι
Προσπάθησε να καταναλώνεις ένα μόνο μεγάλο γεύμα την ημέρα, όχι κατ’ ανάγκη το πρωινό.
> Αν συνηθίζεις να τρως σε εστιατόρια περισσότερο από μία φορά την ημέρα –κυρίως λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων–, περιόρισε το κρέας και τα γαλακτοκομικά και προτίμησε τις σαλάτες. Αν ξεκινάς τη μέρα σου με ένα χορταστικό πρωινό, δε θα πεινάς.
Βήμα ΙΙ
Όταν γευματίζεις, ξεκίνα με λαχανικά, συνέχισε με πρωτεΐνες και ολοκλήρωσε με υδατάνθρακες.
> Τα λαχανικά που είναι γεμάτα ίνες και νερό θα σε χορτάσουν ικανοποιητικά – είναι τόσο απλό. Συνεπώς, θα καταναλώσεις λιγότερα κορεσμένα λιπαρά και παχυντικούς υδατάνθρακες. Οι φυτικές ίνες δεν έχουν πολλές θερμίδες, μειώνουν την πίεση και τη χοληστερόλη και είναι πολύτιμες για την υγεία του εντέρου.
Βήμα ΙΙΙ
Να είσαι επιφυλακτικός με τις λευκές τροφές.
> Ψωμί, κρέμες, λευκό ρύζι, τυρί. Το χρώμα σου πρέπει να είναι το πράσινο, με εξαίρεση το λευκό στήθος γαλοπούλας, που είναι πλούσιο σε ψευδάργυρο και σελήνιο και πολύ φτωχό σε λιπαρά.
Βήμα IV
Αντικατάστησε το ρύζι με σπόρους, όσπρια και καρπούς.
> Πλιγούρι, κινόα, φακές, καστανό ρύζι, κεχρί, μαυροσίταρο (φαγόπυρο): τα περισσότερα απ’ αυτά έχουν πολλή πρωτεΐνη, βιταμίνες, ακόρεστα λιπαρά και αρκετά πιο ψαγμένη γεύση από το ανιαρό λευκό πιλάφι, το οποίο απορροφάται γρήγορα και αποθηκεύεται ως λίπος ακόμη γρηγορότερα.
Βήμα V
Απόφευγε να κατεβάζεις μπίρες όλο το απόγευμα.
> Προτίμησε λίγο κρασί ή ένα τζιν. Ένα μεγάλο ποτήρι μπίρα έχει σχεδόν 250 θερμίδες, ενώ ένα ποτήρι κρασί μόνο 80. Το τζιν με σόδα δεν ξεπερνά τις 100.
Βήμα VI
Για σνακ επίλεξε καρύδια, φιστίκια και αποξηραμένα φρούτα.
> Είναι γεμάτα βιταμίνες και ωφέλιμα λιπαρά οξέα. Καμία σχέση με τις γκοφρέτες.
Βήμα VII
Ψώνιζε λιγότερα, αλλά καλύτερα.
> Το φτηνό κρέας που έχει κυριεύσει τον πλανήτη είναι γεμάτο ορμόνες. Αγόραζε, όσο μπορείς, βιολογικά τρόφιμα. Ειδικά ό,τι φυτρώνει μέσα στη γη. Και όποιο είδος ζώου δε γεννιέται, δε μεγαλώνει και δε σφάζεται χωρίς να έχει ποτέ βοσκήσει ελεύθερο στη φύση.
gr.AskMen.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα