Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

Δολοφονία 19χρονου Αλκη: Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών - Τα σπαρακτικά μηνύματα στο σημείο του φονικού


Οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ αργά το βράδυ της Τρίτης πραγματοποιήθηκαν τρεις προσαγωγές υπόπτων.

Συγκλονίζει το πανελλήνιο η άγρια δολοφονία του 19χρονου Αλκη Καμπανού στην περιοχή Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη, όταν δέχθηκε αυτός και οι δύο φίλοι του επίθεση από ομάδα αγνώστων, με οπαδικά κίνητρα.
Ο 19χρονος τραυματίστηκε βαριά στο πόδι από δρεπάνι και πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία, ενώ εκτός κινδύνου νοσηλεύονται οι δύο φίλοι φίλοι του. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο θάνατός του προήλθε από μαχαιριά που βρήκε τη μηριαία αρτηρία, ωστόσο, το παιδί έφερε και βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν αιτία θανάτου.
Οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ αργά το βράδυ της Τρίτης πραγματοποιήθηκαν τρεις προσαγωγές υπόπτων. Όπως όλα δείχνουν, είναι θέμα ωρών η σύλληψή τους, αφού τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί αναμένεται να τους οδηγήσουν σύντομα στους φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας του άτυχου νεαρού.
Οι Αρχές διεξήγαγαν έρευνες για τον εντοπισμό του λευκού αυτοκίνητο μάρκας BMW, από το οποίο κατέβηκαν δύο από τους δράστες. Οι αστυνομικοί, από βίντεο, έχουν την πορεία των οχημάτων κατά την προσέγγιση και διαφυγή των δραστών και έχουν αντλήσει σημαντικά στοιχεία από τις πινακίδες κυκλοφορίας.
Από την τράπεζα δεδομένων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους έχουν αντιπαραβάλει στοιχεία σεσημασμένων με υπόπτους, ενώ έχουν στην κατοχή τους το δρεπάνι, τη φαλτσέτα με την οποία ο δράστης έκοψε τη μηριαία αρτηρία του 19χρονου Άλκη, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ακατάσχετη αιμορραγία.
Όπως όλα δείχνουν πίσω από την αποτρόπαιη δολοφονία κρύβονται χούλιγκαν. Ο άτυχος Αλκης δεν ήταν οργανωμένος οπαδός, αλλά φοιτητής και είχε την ατυχία να βρεθεί σε λάθος σημείο τη λάθος στιγμή.
Σπαρακτικά μηνύματα στο σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή ο 19χρονος
Εκατοντάδες άνθρωποι, μαθητές, Θεσσαλονικείς κάθε ηλικίας, φίλοι και συγγενείς, συρρέουν από το πρωί της Τρίτης στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο 19χρονος Άλκης και αφήνουν λουλούδια, κεράκια, σημειώματα, κασκόλ και φανέλες του Άρη.
 

Η εικόνα νέων ανθρώπων με θλιμμένα πρόσωπα να αφήνουν από ένα αντικείμενο στο σημείο της δολοφονίας συγκλονίζει. Όσοι βρίσκονται στην περιοχή κάνουν λόγο για ένα "βουβό πόνο” που σκεπάζει από χθες την περιοχή.

 
 

Τα βλέμματα τραβάει ένα γραπτό σημείωμα μαζί με ένα κασκόλ του ΠΑΟΚ άφησε άγνωστος στα κάγκελα του σχολείου που βρίσκεται απέναντι από το σημείο που δολοφονήθηκε ο 19χρονος Άλκης.
Το χαρτί έγραφε τα εξής: "Δε γυρνάς πίσω. Δεν ξαναπατάω γήπεδο. Τους σιχάθηκα. Σιχαθείτε τους και αγαπήστε τις ιδέες σας όχι τα γούστα τους".
 

Σήμερα το τελευταίο "αντίο" στη Βέροια
Η είδηση του θανάτου του 19χρονου Αλκη, που ζούσε τα τελευταία χρόνια στη Βέροια, προκάλεσε σοκ στην τοπική κοινωνία. Όσοι γνώριζαν τον άτυχο νεαρό κάνουν λόγο για ένα παιδί χαμηλών τόνων με αγάπη για το ποδόσφαιρο, μακριά ωστόσο από φανατική δράση και συμπλοκές.
Ο Δημήτρης Καρολίδης, δημοσιογράφος του verianet.gr, περιγράφει το χρονικό στο κέντρο της πόλης, όπου κατά τη διάρκεια μίας διαμαρτυρίας το πρωί της Τρίτης έγινε γνωστή η δολοφονία. "Το πρωί είχε μια συγκέντρωση, μια κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ και επικράτησε παγωμάρα. Με το που ακούστηκε αυτό το πράγμα επικράτησε παγωμάρα. Όταν μάθαμε ότι είχε σχέσεις με τη Βέροια, ήταν πραγματικά μεγάλο το σοκ", αναφέρει χαρακτηριστικά.
Η κηδεία του άτυχου παιδιού θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη, στις 12:00 στην πόλη της Βέροιας. Η σορός θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου (κοιμητήρια) στις 11:30.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα