Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

Διαψεύδονται τα περί επανυπολογισμού 600.000 συντάξεων, αφορά μόνο μεμονωμένες περιπτώσεις


Διαψεύδονται κατηγορηματικά από τον e-ΕΦΚΑ τα όσα επικαλείται με Δελτίο Τύπου του το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) πως δήθεν «ο ΕΦΚΑ παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος ο επανυπολογισμός των συντάξεων του 2019 σε 600.000 συνταξιούχους».

Το εσωτερικό έγγραφο του e-ΕΦΚΑ το οποίο επικαλείται το ΕΝΔΙΣΥ όπως μας εξηγούν κύκλοι του ΕΦΚΑ αποτελει μεμονωμένη περίπτωση συνταξιούχου (σε σύνολο 8 περιπτώσεων) όπου κρίθηκε, έπειτα από τον απαραίτητο έλεγχο που διενεργήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ότι έχριζε εκ νέου επανυπολογισμού η σύνταξη του. "Σε καμία περίπτωση δεν αφορά και δεν αναφέρεται στο σύνολο των συνταξιούχων" αναφέρουν κύκλοι του ΕΦΚΑ.
Το ΕΝΔΙΣΥ ανέφερε ότι όσοι έλαβαν την σύνταξή τους πριν από την 13η Μαΐου 2016, φαίνεται ότι έχουν το «πάνω χέρι» για τις όποιες μελλοντικές διεκδικήσεις. Εκεί εντοπίζονται τα περισσότερα λάθη, καθώς ο Φορέας, κατά την α’ φάση του επανυπολογισμού, το 2019, αξιοποίησε κυρίως τα ηλεκτρονικά αρχεία και όχι τους φακέλους που υπήρχαν, ανά περίπτωση.
Σύμφωνα με το ΕΝΔΙΣΥ έγγραφο του ΕΦΚΑ με ημερομηνία 11 Ιανουαρίου 2022, που απαντούσε στο Ενιαίο Δίκτυο των Συνταξιούχων ανέφερε ότι υπάρχει λάθος σε μία τουλάχιστον περίπτωση συνταξιούχου. "Φαίνεται ακριβέστερα ότι «δεν έχει υπολογιστεί επιπλέον συντελεστής αναπλήρωσης για διάστημα 7.587 εργάσιμες ημέρες».
Το λάθος προκύπτει από το γεγονός ότι στην α’ φάση του επανυπολογισμού δεν είχαν συμπεριληφθεί τα βαρέα, ανθυγιεινά και υπερβαρέα ένσημα καθώς και το αυξημένο ασφάλιστρο. Ως αποτέλεσμα ήταν να βγει λάθος και ο δεύτερος επανυπολογισμός με τον νόμο Βρούτση ν.4670/2020, αφού δεν διορθώθηκε ο πρώτος. Έτσι, ο συνταξιούχος αυτός διεκδικεί αναδρομικά, 691,87 ευρώ το μήνα" υποστηρίζει το ΕΝΔΙΣΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα