Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022

Λεοντής Βορριάς: Ο χρυσαυγίτης αρνητής πυγμάχος που σκότωσε την πρώην του και αυτοκτόνησε [εικόνες - βίντεο]


Ποιος ήταν ο 42χρονος Λεοντής Βορριάς που πυροβόλησε την πρώην σύντροφό του επειδή τον χώρισε - Ο σταυρός στη Λέσβο, οι φωτογραφίες με τον Γιάννη Λαγό και οι "ψεκασμένες" αναρτήσεις".
Σοκ προκάλεσε η εν ψυχρώ αυτοκτονία του 42χρονου πρωταθλητή του ΜΜΑ, ο οποίος πυροβόλησε θανάσιμα την πρώην σύντροφό του, μπροστά στα μάτια της κόρης της, στην καφετέριά της στη Θεσσαλονίκη. Τη νύχτα η άτυχη γυναίκα έχασε τελικά τη μάχη για τη ζωή στο νοσοκομείο.
Πρόκειται για τον Λεοντή Βορριά, πυγμάχο με καταγωγή από τη Χίο. Ήταν πρωταθλητής Πολεμικών Τεχνών Υποταγής (ΜΜΑ) και φέρεται να διατηρούσε σχολή Πολεμικών Τεχνών στο νησί της Χίου.
Τα τελευταία χρόνια ζούσε στη Θεσσαλονίκη.

Ο 42χρονος Λεοντής Βορριάς έχει απασχολήσει κατά καιρούς τα ΜΜΕ. Αρχικά έγινε γνωστός όταν συνέδραμε εθελοντικά στην κατάσβεση των πυρκαγιών που μαίνονταν στην Ανατολική Αττική το 2018.


Ωστόσο, τράβηξε ξανά τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς ήταν ανάμεσα σε αυτούς που τοποθέτησαν τον Σταυρό στην Απελλή της Μυτιλήνης, τον Οκτώβριο του ίδιου έτους. Ένα γεγονός που ξεσήκωσε ποικίλλες αντιδράσεις, αλλά και τη διαφωνία των κατοίκων της Λέσβου.
Όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής, και ειδικά στην οργάνωση της Χίου, καθώς κυκλοφόρησαν φωτογραφίες του με τον Γιάννη Λαγό και άλλα σημαίνοντα στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης.
Φωτογραφίες του αθλητή με χρυσαυγίτες βουλευτές υπάρχουν και κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων του ναζιστικού μορφώματος, για το Μακεδονικό αλλά και αλλού.

 
 

Στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook έχει κάνει αναρτήσεις κατά των εμβολίων και υπέρ αρνητών του κορονοϊού.

Το χρονικό της τραγωδίας
Το απόγευμα της Τετάρτης ο 42χρονος εισέβαλε στο κατάστημα και αφού διαπληκτίστηκε με την πρώην σύντροφό του, την πυροβόλησε με κοντόκανη καραμπίνα μπροστά στα μάτια του ανήλικου παιδιού της. Στη συνέχεια έστρεψε το όπλο προς το μέρος του και αυτοκτόνησε.
Από τα πυρά χτύπησε και η κόρη της άτυχης γυναίκας, με την 42χρονη να μεταφέρεται σοβαρά τραυματισμένη στο νοσοκομείο "Παπαγεωργίου", αλλά τελικά τη νύχτα κατέληξε.
"Είχανε αρκετό καιρό σχέση, όμως πρόσφατα η Β. τον είχε χωρίσει. Είχε πει στο παρελθόν πως αν τον αφήσει θα τη σκοτώσει. Ήταν πάρα πολύ δυνατός, μπορούσε να βάλει κάτω 50 άτομα. Μία φορά έσπασε τις χειροπέδες που του είχαν βάλει αστυνομικοί. Είχαν συχνά μεταξύ τους επεισόδια εδώ στο καφέ", δήλωσε στο thestival άνθρωπος που γνώριζε το ζευγάρι.



Σοκ από την τελευταία ανάρτηση του αθλητή
Λίγη ώρα πριν την τραγωδία, ο 42χρονος είχε κάνει μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, η οποία προκαλεί ανατριχίλα.
"Όλο και πιο κοντά στον τελευταίο αγώνα. Το μόνο πράγμα που δεν φοβήθηκα ποτέμου είναι το θάνατο. Δεν ξέρω εσείς τι κάνετε" έγραψε χαρακτηριστικά.
Οι διαδικτυακοί φίλοι του που σχολίασαν το εν λόγω ποστάρισμα, υπέθεσαν πως ο αθλητής αναφερόταν σε κάποιον αγώνα, με αποτέλεσμα είτε να του εύχονται καλή επιτυχία, είτε να τον ρωτάνε πότε πρόκειται να διαγωνιστεί και πού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα