Κυριακή 17 Απριλίου 2022

Σοκάρουν οι ενέργειες της Πισπιρίγκου όταν "έσβηνε" η Τζωρτζίνα: Η κρίσιμη κλήση πριν τη σύλληψή της, η πρώτη αναζήτηση κεταμίνης


Οι εξελίξεις στην υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου, του Μάνου Δασκαλάκη και του θανάτου των τριών παιδιών τους είναι σοκαριστικές. Στο "μικροσκόπιο" έχουν τεθεί το tablet και το κινητό της κατηγορούμενης για ανθρωποκτονία από πρόθεση, με πληροφορίες να μιλούν ακόμη και για "κάποιου είδους έμμεσης ομολογίας".
Ο εκδότης της εφημερίδας "Μπαμ", Πέτρος Κουσουλός, μίλησε το πρωί της Κυριακής στο OPEN, αναλύοντας όσα βρέθηκαν στο κινητό της κατηγορούμενης αλλά και στο tablet που είχε θαφτεί μαζί με την 9χρονη κόρη της, Τζωρτζίνα. Μάλιστα, έκανε λόγο και για μία "πιθανή έμμεση ομολογία" της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου.
Ειδικότερα, στις 15 Μαρτίου του 2022 - 15 μέρες πριν τη σύλληψη της 33χρονης - μία γυναίκα που υποτίθεται ότι ήταν η μητέρα της συντρόφου του Μάνου Δασκαλάκη είχε τηλεφωνήσει στη δημοσιογράφο Γιώτα Κηπουρού, ενόσω η υπόθεση βρισκόταν σε εξέλιξη. Όπως υποστηρίζει ο εκδότης της εφημερίδας, η γυναίκα ζητούσε από τη δημοσιογράφο να "ψάξει να βρει πού μένει ο Δασκαλάκης γιατί έτσι θα λυθεί το μυστήριο του θανάτου της Τζωρτζίνας".

"Ψάξτε να βρείτε την αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας στο σπίτι που μένει στην Αθήνα ο Μάνος Δασκαλάκης" είχε ειπωθεί συγκεκριμένα στην κλήση.
Από έρευνα που διενήργησε η εφημερίδα προέκυψε πως αυτή η γυναίκα δεν ήταν άγνωστη και, μάλιστα, ούτε η μητέρα της συντρόφου του Μάνου Δασκαλάκη: Επρόκειτο για κλήσεις που έγιναν από το κινητό της Ρούλας Πισπιρίγκου.
"Αυτό έχει μεγάλο ενδιαφέρον γιατί μιλάμε για 15 μέρες πριν τη σύλληψη, μία περίοδο που η υπόθεση εξεταζόταν από τις δικαστικές Αρχές και το Ανθρωποκτονιών και οι γονείς ήταν ενωμένοι μπροστά στην κάμερα και έψαχναν την αιτία θανάτου των παιδιών τους" σχολιάζει σε αυτό το σημείο ο Πέτρος Κουσουλός.
Τώρα, σε αυτές τις κλήσεις από το κινητό της - που μπορεί να μίλησε ή ίδια ή όχι - προκύπτει πως υπάρχει "κάποιο είδος έμμεσης ομολογίας", σύμφωνα πάντα με τον εκδότη του "Μπαμ" που μίλησε σήμερα στο OPEN.
Το tablet
Σύμφωνα με τον εκδότη της εφημερίδας έχουν βρεθεί σημαντικά στοιχεία - μέσω του Cloud - στο tablet που ανασύρθηκε από τον τάφο της μικρής Τζωρτζίνας:
27 εγγραφές από 12 Ιανουαρίου 2022 έως και τις 30 Μαρτίου - που έγινε η σύλληψη - στη μηχανή αναζήτησης όπου αναζητούσε ιστοσελίδες με ιατροφαρμακευτικό περιεχόμενο
Στις 17 Ιανουαρίου 2022 υπάρχει εγγραφή, 12 ημέρες πριν καταλήξει η Τζωρτζίνα, όπου η κατηγορούμενη μπαίνει σε ιστοσελίδα ασχολείται με αναισθητικά φάρμακα και εκεί για πρώτη φορά υπάρχει η αναζήτηση της κεταμίνης. Σε αυτή την ιστοσελίδα έβλεπε διάφορες ουσίες, μεταξύ των οποίων και η κεταμίνη.
Σημειώνεται ότι το δεύτερο έρχεται σε αντίθεση με αυτό που έχει υποστηρίξει η κατηγορούμενη, δηλαδή πως το έψαξε την ημέρα της σύλληψης και τότε είχε πληροφορηθεί για την ύπαρξη της συγκεκριμένης ουσίας.
Μάλιστα, τρεις μέρες πριν τον θάνατο της Τζωρτζίνας, στο κινητό τηλέφωνο της 33χρονης η Google έβγαζε διαφημίσεις από ιστοσελίδες με τον όρο "κεταμίνη".

Το θαμμένο tablet
Όπως προέκυψε από τα ειδικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και αποκάλυψε το MEGA και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, η 33χρονη κατηγορούμενη αναζητούσε μέσω Google διάφορες φαρμακευτικές ουσίες πριν το θάνατο της Τζωρτζίνας, μεταξύ αυτών και της κεταμίνης που σκότωσε το παιδί.
Τρεις ημέρες, μάλιστα, πριν τον μαρτυρικό θάνατο της 9χρονης, στις 26 Ιανουαρίου, λόγω των αναζητήσεων που έκανε το προηγούμενο διάστημα στο διαδίκτυο, η Google εμφάνιζε προσφορές και διαφημίσεις κεταμίνης στο επίμαχο τάμπλετ.
"Ο δεκάλογος του τάμπλετ που περιμένουμε να δούμε, αφορά στην εύρεση των αναζητήσεων των ουσιών που έχουν βρεθεί, τις παραγγελίες, τις διαδρομές, τις επικοινωνίες, τα πρόσωπα, τα ηλεκτρονικά ίχνη, τις συναντήσεις προσώπων, τις ταυτοποιήσεις προσώπων μέσω κεραιών κινητής, την ανάκτηση διαγεγραμμένων και τέλος τις επαφές", δήλωσε ο Μανώλης Σφακιανάκης, διευθυντής του Ινστιτούτου CSI.
"Της χορηγήθηκε κεταμίνη όσο ήταν ζωντανή"
Σύμφωνα με τα στοιχεία, η κεταμίνη χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα όσο ήταν ακόμα ζωντανή, πριν δηλαδή μπουν στο δωμάτιο οι γιατροί. Στις εξετάσεις βρέθηκε ότι η ουσία είχε προλάβει να μεταβολιστεί στον οργανισμό του παιδιού, καταρρίπτοντας το βασικό επιχείρημα της κατηγορουμένης ότι η κεταμίνη πιθανότητα δόθηκε την ώρα της προσπάθειας ανάνηψης, καθώς το παιδί ήταν ήδη νεκρό.
"Η κεταμίνη με το που θα μπει στην κυκλοφορία του αίματος θα αρχίζει να μεταβολίζεται και να αποβάλλεται στα ούρα. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να υπάρχει καρδιακή λειτουργία προκειμένου να προχωρήσει η ουσία στο ήπαρ, να μεταβολιστεί και να αποβληθεί στα ούρα. Συνεπώς, για να αναγνωριστεί στα ούρα αυτή η ουσία σημαίνει ότι δόθηκε όσο η μικρή ήταν εν ζωή", είπε στο MEGA ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης.
Προσπαθούσε να παραπλανήσει τους γιατρούς-Η εμμονή με τις αρρυθμίες
Την ίδια ώρα, όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος του "Βήματος" και των "Νέων" Βασίλης Λαμπρόπουλος, η κατηγορούμενη μητέρα προσπαθούσε να παραπλανήσει τους γιατρούς και να τους πείσει ότι η Τζωρτζίνα παρουσίαζε αρρυθμίες. Ο γιατρός διαπίστωσε ότι το τελευταίο επτάμηνο η 33χρονη είχε στείλει 180 σήματα στους γιατρούς, για να αναδείξει το ζήτημα της αρρυθμίας της Τζωρτζίνας.
Μάλιστα, τη μοιραία μέρα που η Τζωρτζίνα έφυγε από τη ζωή, στις 29 Ιανουαρίου 2022, σύμφωνα με κατάθεση γιατρού του Ωνασείου, η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε πάλι προσπαθήσει να μεταδώσει δεδομένα στις 14:00, την ώρα δηλαδή που συμπίπτει με τη χορήγηση της κεταμίνης.
Σοκάρουν οι ενέργειες της Πισπιρίγκου την ώρα που "έσβηνε" η Τζωρτζίνα
Η 9χρονη Τζωρτζίνα έχει αφήσει την τελευταία της πνοή, οι γιατροί δίνουν αγώνα να την επαναφέρουν και η Ρούλα Πισπιρίγκου κάνει κινήσεις, που κανείς από όσους τις είδαν δεν ξεχνάει. Η 33χρονη μητέρα , κάθε άλλο παρά αγωνία έδειχνε.
Τους ζητούσε να σταματήσουν την προσπάθεια και έκανε πράγματα που δύσκολα μπορούν να εξηγηθούν. Στο μυαλό της, εκείνα τα δραματικά δευτερόλεπτα φαίνεται πως είχε το πώς θα μεταφέρει δεδομένα, που να πιστοποιούν πως το παιδί της αντιμετώπιζε πρόβλημα από τη στιγμή που έφτασαν οι γιατροί.
Σύμφωνα με όσα είπε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, το τεστ που έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου την ημέρα που πέθανε η Τζωρτζίνα, στις 2.00 το μεσημέρι – ώρα που συμπίπτει με τη χορήγηση της κεταμίνης – είχε ως στόχο να δείξει πως, εκείνη την ώρα, η 9χρονη δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα. Μετέδωσε όμως δεδομένα, την ώρα που ήταν μέσα στο μονόκλινο δωμάτιο ο γιατρός που έκανε την ανάνηψη.
Όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος στο MEGA, η 33χρονη κατηγορούμενη είπε στο γιατρό: "Παρακαλώ, σταματήστε την προσπάθεια για να μεταδώσω δεδομένα"!
Αυτό είχε κάνει μεγάλη εντύπωση στους γιατρούς, που έδιναν μάχη για να επαναφέρουν την 9χρονη. Είναι μια σκηνή που κανείς δεν έχει ξεχάσει, καθώς η Ρούλα Πισπιρίγκου φαινόταν και έδειχνε, με τις πράξεις και τα λόγια της, πως είχε λιγότερο άγχος από τους ίδιους.
Παράλληλα, τα περιστατικά βραδυκαρδίας, τα οποία κατέγραφε η Ρούλα Πισπιρίγκου για να τα δείξει στους γιατρούς, δεν σημειώθηκαν μόνο στο νοσοκομείο. Όπως κατέγραψε ο απινιδωτής, το 9χρονο κορίτσι είχε ανεξήγητες βραδυκαρδίες στο σπίτι της, τον Δεκέμβριο του 2021, χωρίς κανείς από το περιβάλλον της να ειδοποιήσει τους γιατρούς.
Τέλος, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος υπογράμμισε ότι, μετά τους γιατρούς, σειρά να καταθέσουν θα πάρουν οι συγγενείς της Ρούλας Πισπιρίγκου, αλλά και ο πατέρας των παιδιών, Μάνος Δασκαλάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα