Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

Ερώτηση στη Βουλή για την πειθαρχική δίωξη των δύο νηπαιαγωγών


Ερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος και Νίκος Παπαναστάσης για την παραπομπή δύο νηπιαγωγών στο Περιφερειακό Πειθαρχικό Συμβούλιο, επικρίνοντας την «τακτική τόσο της Διευθύντριας όσο και του ΠΥΣΠΕ που εξαντλώντας όλη την αυστηρότητά τους έφτασαν στο σημείο να απορρίψουν και τις ενστάσεις των δύο εκπαιδευτικών».
Ειδικότερα, η ερώτηση των δύο βουλευτών του ΚΚΕ έχει ως εξής:
«Στις 7/7/2022, κοινοποιήθηκε στις εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ060, με βαθμό Α’ Προϊσταμένη, Νικολετσέα Σταυρούλας και Πετρουλέα Ευαγγελίας, η απόφαση της Διευθύντριας Π.Ε. Μεσσηνίας, να τις παραπέμψει στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Πελοποννήσου για να δικαστούν, επειδή δεν ανήρτησαν έγκαιρα στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή του Ι.Ε.Π., «Αξιολόγηση έργου σχολικών μονάδων», τον Συλλογικό Προγραμματισμό του έτους 2021-2022. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο έγγραφο, η παραπομπή κρίνεται αναγκαία, γιατί το ανωτέρω πειθαρχικό παράπτωμα επισύρει ποινή όχι κατώτερη του προστίμου ίσου με τις αποδοχές ενός μηνός και δεν θα μπορούσε να επιβληθεί σε επίπεδο Δ.Π.Ε Μεσσηνίας.
Είναι απορίας άξιον η τακτική τόσο της Διευθύντριας όσο και του ΠΥΣΠΕ που εξαντλώντας όλη την αυστηρότητά τους έφτασαν στο σημείο να απορρίψουν και τις ενστάσεις των δύο εκπαιδευτικών, επιτρέποντας να φτάσει η υπόθεση για εκδίκαση στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, την ίδια στιγμή που άλλα ΠΥΣΠΕ, όπως της Α’ Αθήνας έχουν κάνει δεκτές αντίστοιχες ενστάσεις.
Ίσως πήραν παράδειγμα από το καθεστώς τρομοκρατίας που επικρατεί σε μια σειρά εργασιακούς χώρους, αποτέλεσμα των νομοθετικών μέτρων τόσο της σημερινής όσο και προηγούμενων των κυβερνήσεων.
Ερωτάται η κ. Υπουργός, σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η κυβέρνηση έτσι ώστε να σταματήσει άμεσα η άδικη δίωξη των δύο νηπιαγωγών.
Οι Βουλευτές
Καραθανασόπουλος Νίκος
Παπαναστάσης Νίκος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα