Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

30χρονη από το Ουζμπεκιστάν κατηγορείται για απάτη στην Τριφυλία

Μια 30χρονη από το Ουζμπεκιστάν κατηγορείται από το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων ως δράστιδα απάτης με υπολογιστή σε βάρος 83χρονης ιδιοκτήτριας ενοικιαζόμενων δωματίων στην Τραγάνα Τριφυλίας.
Από την ηλικιωμένη είχαν υποκλέψει τον περασμένο Μάρτιο τους τραπεζικούς κωδικούς και αφαιρέσει από το λογαριασμό της 18.000 ευρώ.
Πιο αναλυτικά, η 30χρονη κατηγορούμενη φέρεται ως κάτοχος του τηλεφωνικού αριθμού μέσω του οποίου επικοινώνησε ένας άνδρας με την παθούσα στις 12 του περασμένου Μαρτίου, πείθοντάς την ότι έχει συνεννοηθεί με την εγγονή της για να καταθέσει μέσω ebanking προκαταβολή που υποτίθεται ότι θα έβαζε στο λογαριασμό της 83χρονης, ώστε να κλείσει δωμάτια για… το γαμήλιο ταξίδι του γιου του. Ο άγνωστος άνδρας κατάφερε έτσι να κερδίσει την εμπιστοσύνη της παθούσας και να του δώσει τον αριθμό της τραπεζικής της κάρτας.
Μάλιστα, όσο την κρατούσε απασχολημένη μιλώντας της στο τηλέφωνο, κατάφερε να της αποσπάσει και τους εξαψήφιους κωδικούς που λάμβανε στο κινητό της από την Τράπεζα αποκτώντας πρόσβαση στο λογαριασμό της. Μετέφερε έτσι τα χρήματα αρχικά σε ένα λογαριασμό και εν συνεχεία σε πολλούς διαφορετικούς -κι όταν η παθούσα έκλεισε το τηλέφωνο και κατάλαβε πως είχε εξαπατηθεί, τα 18.000 ευρώ είχαν ήδη εξαφανιστεί.  eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα