Ειδικότερα, στο «καλάθι του νοικοκυριού» συμπεριλαμβάνονται πλέον το αλεύρι και τα όσπρια, ενώ εκτός λίστας μένουν νερά και αναψυκτικά, σύμφωνα με το Mega.
Επίσης, τα σούπερ μάρκετ είναι υποχρεωμένα να τοποθετήσουν ειδική σήμανση στα προϊόντα που συμπεριλαμβάνονται στο «καλάθι του νοικοκυριού», ενώ στις εισόδους των καταστημάτων πρέπει να υπάρχουν ενημερωτικά φυλλάδια και αναλυτική λίστα με όλα τα προϊόντα.
Καλάθι νοικοκυριού: Τα 50 προϊόντα
- Ρύζι (Ρύζι τύπου «Καρολίνα» μακρύκοκκο)
- Ψωμί (Ψωμί για τοστ, ψωμί φραντζόλα και φρυγανιές)
- Ζυμαρικά (Μακαρόνια Νο 6)
- Χοιρινό (Συσκευασμένα)
- Πουλερικά (Συσκευασμένα)
- Αλλαντικά (Γαλοπούλα ή/και πάριζα)
- Ψάρια κατεψυγμένα (Ένα τουλάχιστον προϊόν)
- Γάλα νωπό πλήρες (Γάλα φρέσκο πλήρες)
- Γάλα νωπό με μειωμένα λιπαρά (Γάλα φρέσκο χαμηλά λιπαρά <2%) li="">
- Γάλα διατηρημένο (Γάλα εβαπορέ)
- Γιαούρτι (Γιαούρτι από γάλα αγελάδος χωρίς γεύσεις και γιαούρτι από γάλα αγελάδος χωρίς γεύσεις)
- Τυριά (Φέτα, γκούντα, τυρί με Χαμηλά Λιπαρά)
- Άλλα είδη διατροφής (Χυμός τομάτας διατηρημένος)
- Αυγά (Κλωβοστοιχίας και Αχυρώνα)
- Μαργαρινη και άλλα φυτικά λίπη
- Ελαιόλαδο (Παρθένο ελαιόλαδο)
- Άλλα βρώσιμα έλαια (Ηλιέλαιο)
- Λαχανικά κατεψυγμένα (Τουλάχιστον ένα, από αρακάς, μπάμιες, φασολάκια κατεψυγμένα)
- Ζάχαρη (Λευκή ζάχαρη)
- Παιδικές τροφές (Φόρμουλα μωρών και γάλα βρεφικής ηλικίας)
- Καφές (Ελληνικός καφές, στιγμιαίος καφές και γαλλικός καφές)
- Είδη καθαρισμού και συντήρησης (Απολυμαντικά χεριών και αντισηπτικά, απορρυπαντικά πλυντηρίου (υγρά και σε σκόνη – όχι ταμπλέτες), απορρυπαντικά για σφουγγάρισμα και καθαρισμό επιφανειών – χλωρίνες, απορρυπαντικά πιάτων για πλύσιμο στο χέρι και χαρτί κουζίνας)
- Είδη προσωπικής υγιεινής (Οδοντόκρεμες, χαρτί υγείας, σερβιέτες, ταμπόν, σαμπουάν, σαπούνια σε στερεή κατάσταση και πάνες ακράτειας)
- Είδη για μωρά [Πάνες για μωρά, είδη ατομικής υγιεινής για μωρά (μωρομάντηλα) και είδη ατομικής υγιεινής για μωρά (σαμπουάν)]
- Τροφές για κατοικίδια ζώα
- Όσπρια
- Αλεύρι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα