Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

Συνάντηση Προέδρων


“Δίκτυο Κοινοτήτων Τριφυλίας” δημιουργούν εκπρόσωποι κοινοτήτων του Δήμου, σε μια προσπάθεια να κατακτήσουν από την κεντρική διοίκηση του Δήμου το ρόλο που δικαιούνται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των χωριών και την προώθηση προτάσεων αναβάθμισης των κοινοτήτων. Η δημιουργία του Δικτύου αποφασίστηκε σε συνάντηση εκπροσώπων των κοινοτήτων από τις Δημοτικές Ενότητες Αετού και Αυλώνος, ενώ το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν ανάλογες συναντήσεις με τους εκπροσώπους κοινοτήτων και από τις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες.
Σε σχετικό δελτίο τύπου, με τίτλο “Οι Πρόεδροι συζητούν, δεν κατηγορούν” σημειώνονται τα εξής: 
Σε κλίμα αισιοδοξίας και αναγκαιότητας έγινε η συνάντηση Προέδρων και Κοινοτικών Συμβούλων στις Δ.Ε. Αετού & Αυλώνας την Τετάρτη 7/12/2022, 19:00 μ.μ. στο Δημαρχείο Κοπανακίου.
Συζητήθηκαν διαφορά θέματα καθημερινότητας που μας απασχολούν και είναι κοινά για όλα τα χωριά μας.
Συζητήθηκαν προβλήματα, όμως προτάθηκαν και λύσεις. Αναζητήθηκαν τρόποι τα προβλήματα των χωριών να μπουν στην ατζέντα του Δήμου και τον Δημοτικών παρατάξεων.
Η δημιουργία του " Δικτύου Κοινοτήτων Τριφυλίας " κρίθηκε απαραίτητη, για να παρεμβαίνει στα σοβαρά προβλήματα των χωριών μας. Η ομαδική – κοινή - δράση στα κοινά προβλήματα μοιάζει μονόδρομος, και είναι αποδεκτή από όλους.
Επίσης συζητήθηκε ο τρόπος εκπροσώπησης των Κοινοτήτων με την δική τους φωνή μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ακόμα, αποφασίστηκε η δημιουργία σελίδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η οποία θα έχει σκοπό να προβάλει τα συμβάντα και το ιστορικό της κίνησής μας καθώς και της συντονιστικής επιτροπής.
Σχετικά με την τελευταία, η αρχικά πενταμελής συντονιστική επιτροπή διευρύνθηκε με νέα μέλη και έγινε δεκαμελής, με σκοπό την οργάνωση νέων συναντήσεων με συναδέλφους και από τις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες του Δήμου μας.
Η " επιχείρηση γαϊδουράγκαθο" μπορεί να ταρακουνήσει τη μιζέρια της επαρχίας που μας επιβάλουν. Διότι το ταπεινό, παρεξηγημένο αλλά όμορφο γαϊδουράγκαθο, που φυτρώνει παντού στα χωριά μας, αποδεικνύει ότι η ομορφιά είναι γύρω μας, είναι στην καθημερινότητα μας.
Άραγε θα ευδοκιμήσει και στις πεδινές Δημοτικές Ενότητες;
Τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής που μπορείτε να έρχεστε σε επαφή είναι
τα εξής:
Βουδούρης Τάσος (Γλυκορίζι)
Βουδούρης Βασίλης (Αυλώνα)
Γαλάνης Γιάννης (Καλόνερο)
Γεωργίου Ηλίας ( Πολυθέα )
Κανελλόπουλος Περικλής (Ρίπεσι)
Καραγιάννης Τάκης (Πλατάνια)
Λιακάκης Τάσος (Σιδηρόκαστρο)
Λόντος Αντώνης (Αετός)
Παπαδόπουλος Γρηγόρης (Κοπανάκι)
Σταματογιαννοπούλου Έφη (Κοπανάκι)
Συντονιστική επιτροπή Προέδρων
Δήμου Τριφυλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα