Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023

Βέροια: Στον εισαγγελέα η 29χρονη μητέρα που πέταξε το μωρό της στο φράγμα του Αλιάκμονα - Το χρονικό της τραγωδίας

Σοκ έχει προκαλέσει η οικογενειακή τραγωδία που σημειώθηκε στην Ημαθία. Μία 29χρονη μητέρα φέρεται να ομολόγησε ότι πέταξε στα παγωμένα νερά του Αλιάκμονα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς το 11 μηνών κοριτσάκι της.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, σε λίγη ώρα η μητέρα η οποία έχει συλληφθεί θα ξεκινήσει από τη Νάουσα προκειμένου να πάει στον εισαγγελέα, στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.
Το χρονικό της τραγωδίας
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η μητέρα φέρεται να έφυγε μαζί με το μωρό της από το σπίτι της στην Αλεξάνρεια Ημαθίας, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς επέστρεψε στο σπίτι χωρίς το παιδί με αποτέλεσμα οι γονείς της να ενημερώσουν τις Αρχές.
Σύμφωνα με το verianet.gr, μετά την αποτρόπαιη πράξη της, πήγε στην Αλεξάνδρεια όπου φέρεται να διέμεινε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς σε ξενοδοχείο.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η ίδια αποκάλυψε στους αστυνομικούς το σημείο, όπου όπως είπε, άφησε το μωρό, το οποίο όμως όταν εντοπίστηκε δεν είχε τις αισθήσεις του.




Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Βέροιας στις 2.30 τα ξημερώματα όπου διαπιστώθηκε ο θανατός του.
Με ψυχολογικά προβλήματα η 29χρονη
Πηγές αναφέρουν πως η 29χρονη αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ενώ είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν σε ψυχιατρικές κλινικές, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το τελευταίο διάστημα δεν λάμβανε την αγωγή της.
Ανακοίνωση για την υπόθεση από την ΕΛ.ΑΣ
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:
Συνελήφθη χθες (1 Ιανουαρίου 2023) στην Ημαθία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ημεδαπή γυναίκα, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.
Ειδικότερα, το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας ενημερώθηκε από οικείους της ημεδαπής γυναίκας ότι την προηγούμενη μέρα η γυναίκα αποχώρησε με το ανήλικο παιδί της (βρέφος ηλικίας ενός έτους περίπου) από την οικία που διέμεναν και την επόμενη μέρα επέστρεψε στο σπίτι χωρίς το βρέφος.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, εντοπίστηκε από αστυνομικούς σε κοίτη του ποταμού Αλιάκμονα το βρέφος, όπου διακομίσθηκε σε νοσοκομείο και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Στο σημείο προσήλθαν αρμόδια κλιμάκια του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας και παραγγέλθηκε η διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης της σορού.
Η συλληφθείσα, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας και την παρέπεμψε στον Ανακριτή Βέροιας.
Ασφυκτικό θάνατο έδειξε η νεκροψία
Η νεκροψία - νεκροτομή στη σορό του άτυχου βρέφους που εντοπίστηκε νεκρό στον ποταμό Αλιάκμονα "έδειξε" ασφυκτικό θάνατο εντός ύδατος.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThessToday.gr τα ευρήματα του ιατροδικαστή κατέδειξαν επίσης ότι το κορμάκι του άτυχου βρέφους έφερε δαγκωματιές όταν ήταν ήδη νεκρό, με συνέπεια την απώλεια μυικής μάζας.
Σημειώνεται ότι η 29χρονη είχε διαμάχη με τον πατέρα του παιδιού, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες ντόπιων κατοίκων προσπαθούσε να πάρει την επιμέλεια του βρέφους.
Υπενθυμίζεται ότι η γυναίκα που φαίνεται να έχει ψυχολογικά προβλήματα ομολόγησε στις Αρχές τι συνέβη και συνελήφθη. Στη συνέχεια όμως, η ίδια φέρεται να αρνείται ότι σκότωσε το μωρό της και ισχυρίζεται ότι δεν ξέρει τι έγινε.
Κατά της μητέρας ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ η ίδια ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη και έως τότε θα παραμείνει κρατούμενη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα