Οι ασθενείς που κάνουν εισαγωγή στο νοσοκομείο βρίσκουν κρεβάτι σε θάλαμο μετά από δύο ημέρες, ενώ ο μέσος όρος προσέλευσης στα τμήματα επειγόντων περιστατικών ανέρχεται σε 800 με 900 ασθενείς. Μάλιστα, έχει καταγραφεί και ο αριθμός -ρεκόρ των 1.270 ασθενών.
Αυτά αναφέρουν εργαζόμενοι του ΓΝΑ "Γεννηματάς", σε μια περίοδο που οι εποχικές ιώσεις βρίσκονται σε έξαρση, καταγράφονται πολλά περιστατικά πνευμονιών, ενώ και τα κρούσματα του κορονοϊού παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, κυρίως λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας των νέων μεταλλάξεων.
Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε συνέλευση των γιατρών του νοσοκομείου "Γεννηματάς", με αφορμή προτάσεις του διευθυντή ιατρικής για το τεράστιο πρόβλημα των παθολογικών κλινικών, κάνοντας λόγο για "μπαλώματα" που προτείνονται, με μετακινήσεις στις παθολογικές κλινικές και κατά τις εφημερίες τους γενικών γιατρών, ειδικευόμενων άλλων τμημάτων του παθολογικού τομέα που δεν πιάνουν το πλαφόν των 7 εφημεριών, ειδικευόμενων γιατρών γενικής ιατρικής του νοσοκομείου, μέχρι και παρατασιακών ειδικευόμενων παθολόγων από άλλα νοσοκομεία.
400% πληρότητα στις παθολογικές κλινικές
Οι γιατροί του νοσοκομείου κάνουν λόγο για έλλειψη ειδικευόμενων παθολόγων γιατρών και στις τρεις παθολογικές κλινικές. Η πληρότητα των παθολογικών κλινικών ξεπερνά το 400%, ενώ οι γιατροί είναι λιγότεροι από τις προβλεπόμενες θέσεις.
Την εβδομάδα που πέρασε πραγματοποιήθηκε επίσης προγραμματισμένη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το τεράστιο πρόβλημα υποστελέχωσης και υπερπληρότητας των παθολογικών τμημάτων, ζητώντας μεταξύ άλλων την αύξηση των οργανικών θέσεων ειδικευόμενων γιατρών, των θέσεων ειδικευόμενων ανά κλινική και την σωστή κατανομή των ειδικευόμενων ανά κλινικές σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής.
Γεμίζουν τα νοσοκομεία
Στο Σισμανόγλειο, στις τρεις τελευταίες γενικές εφημερίες (9, 13 και 17 Ιανουαρίου), μετά τη λήξη τους, παρέμεναν στο ΤΕΠ (τμήμα επειγόντων περιστατικών) -γιατί δεν υπήρχε διαθέσιμη κλίνη στο νοσοκομείο σύμφωνα με την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών και Πειραιώς - περί τους 30 περίπου ασθενείς, ενώ μετά την γενική εφημερία της 17/1/23 παρέμεναν 43 ασθενείς στο ΤΕΠ, κυρίως με πνευμονολογικά και παθολογικά περιστατικά, μέχρι να βρεθεί νοσηλευτική κλίνη σε οποιοδήποτε τμήμα, αρκετές ώρες μέχρι μέρες μετά.
Από το υπουργείο Υγείας εκπονείται έκτακτο σχέδιο δράσης να μην βγαίνουν τα ράντζα στις
εφημερίες. Όταν θα εφημερεύει ο "Ευαγγελισμός", θα συνεφημερεύει και το νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ που είναι σε κοντινή απόσταση. Παράλληλα, φαίνεται πως θα υπάρχει συνεργασία του νοσοκομείου Αττικόν με ιδιωτικό θεραπευτήριο για τη μεταφορά ασθενών. Επιπλέον αναμένεται να υπάρχει μεγαλύτερη συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα σε κλίνες ΜΕΘ, ενώ παράλληλα θα ανοίξουν περισσότερες κλίνες covid.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα