Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

"Κάτω από τα μεγάλα σκάνδαλα συνεχίζουν να ανθίζουν και τα μικρά. Μικρά αλλά διαρκείας"


ΕΠΙΣΤΟΛΗ
“Παρακολούθησα ένα επιδοτούμενο σεμινάριο της ΔΥΠΑ-ΟΑΕΔ σε ένα ΚΔΒΜ-ΚΕΚ της Καλαμάτας.
Σεμινάριο 200 ωρών, 70 ώρες κατάρτιση δια ζώσης, 60 από διαδικτυακή πλατφόρμα και 60 από πλατφόρμα με εκπαιδεύτρια -η.
Εμείς σαν ωφελούμενοι λαμβάνουμε 5 €/ώρα, 1000€ για το σεμινάριο διάρκειας 48 ημερών. Το ΚΔΒΜ-ΚΕΚ αποζημιώνεται με 4,5€ την ώρα και 105€ το κεφάλι. Το συγκεκριμένο ΚΔΒΜ-ΚΕΚ που παρακολούθησα το σεμινάριο είναι ανώνυμη εταιρία και διαθέτει τέτοια κέντρα σε όλη την Ελλάδα.
1) Τυγχάνει κατά μεγάλο ποσοστό οι εκπαιδεύτριες-ές να είναι δικά τους παιδιά με άσχετες σπουδές και πιστοποιήσεις από το θέμα του εκάστοτε σεμιναρίου. Αρνητές της εκπαιδευτικής δεοντολογίας, άκριτα παραδίνουν μια επιεικώς άχρηστη ύλη, χωρίς καμία τύψη.
2)Εκτός από τα ελλιπή μέτρα υγιεινής, 21 άνθρωποι σε μια αίθουσα χωρίς εξαερισμό τουλάχιστον, ακολουθούν τα χειρότερα.
3)Η ύλη ήταν παρωχημένη και άκρως θεωρητική. Το περιεχόμενο σπουδών αφορούσε στη δομή του γνωστικού αντικειμένου και όχι στη χρήση του. Μηδενική κατάρτιση για την ανάπτυξη δεξιοτήτων σε ανέργους. Στο ΦΕΚ αναφέρεται ξεκάθαρα ότι αυτά τα χρήματα διατίθενται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για θεωρητική κατάρτιση και ανάπτυξη δεξιοτήτων.... Αλλά σε αυτούς δεν καίγεται καρφί για την άχρηστη γνώση που παρέχουν. Τι τους νοιάζει αν δίνονται αυτά τα χρήματα για να επιμορφωθούν άνεργοι ώστε να βρουν δουλειά και αξιοπρέπεια.
Για να συμπληρωθεί ο χρόνος των 200 ωρών, αναγκαστήκαμε να παρακολουθήσουμε την ίδια ενότητα 10 φορές. Το ίδιο ίσχυε και για τις άλλες ενότητες.
4)Τα χρήματα που θα πάρουν τα ΚΕΚ είναι ευθέως εξαρτημένα από την ολοκλήρωση σπουδών των ωφελούμενων. Αν κοπεί ένας από μας, ούτε αυτοί θα πάρουν το ανάλογο χρηματικό ποσό.
Μας έδωσαν τη βεβαίωση παρακολούθησης πριν τις εξετάσεις. Είμαι σίγουρη ότι περάσαμε όλοι ανεξαιρέτως.
Άκρως χειριστικοί απέναντι στους ωφελούμενους ανέργους, καλλιεργούν την άποψη «τα λεφτά να πάρετε». Μετατρέπουν με τη βοήθεια των δασκάλων, ενήλικες ανθρώπους σε ευάλωτα νήπια που χειραγωγούνται πανεύκολα. Μερικοί άνεργοι πιστεύουν ότι τα χίλια ευρώ τα παίρνουμε επειδή υπάρχουν οι άγιες αυτές επιχειρήσεις. ΕΛΕΟΣ
Στη προσπάθεια μου να καταγγείλω όλο αυτό το «μπάχαλο» οδηγήθηκα σε αδιέξοδο. Δεν σήκωνε κανείς το τηλέφωνο στο ΔΥΠΑ και εδώ στη Καλαμάτα κάποιος υπεύθυνος ΔΥΠΑ δεν γνώριζε ότι αυτός ο οργανισμός διαχειρίζεται τα συγκεκριμένα προγράμματα όπως αναφέρεται και στο ΦΕΚ.
Εκατομμύρια ευρώ κάθε φορά που σκάει πρόγραμμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την κατάρτιση των ανέργων πάνε χαμένα, γιατί τα ΚΕΚ η Κέντρα Δια Βίου Μάθησης ελαχιστοποιούν τα έξοδα σε βάρος της κατάρτισης για να μεγιστοποιήσουν το κέρδος.
Οι άνεργοι για αυτούς είναι πελάτες και για τους διάφορους οργανισμούς αριθμοί.
Άντε γεια”.
Χαϊδού Βασιλική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα