Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Παραστατίδης: Θα ενισχύσουμε τους άμεσους φόρους για τους έχοντες, όπως ο ΕΝΦΙΑ - Τον "άδειασε" το ΠΑΣΟΚ


Για την φορολογία και το πλάνο του ΠΑΣΟΚ για τον ΕΝΦΙΑ μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Στέφανος Παραστατίδης.
Ο Στέφανος Παραστατίδης είπε αρχικά στην πρωινή εκπομπή του ΟΡΕΝ πως "εμείς πρέπει να αλλάξουμε τον λόγο άμεσων κι έμμεσων φόρων, γιατί αυτοί πλήττουν τη μεσαία τάξη και τα χαμηλά εισοδήματα".
Ερωτώμενος για το αν το ΠΑΣΟΚ θα διατηρήσει τον ΕΝΦΙΑ, απάντησε: "Βεβαίως, αυτοί πρέπει να ενισχυθούν, για να γίνει η αναδιανομή και αυτό που πρέπει να γίνει, είναι μειωθούν οι έμμεσοι φόροι".
"Οι άμεσοι φόροι, οι οποίοι αφορούν στο φόρο γονικής κληρονομιάς, στο φόρο ακίνητης περιουσίας, αυτός είναι ο ΈΝΦΙΑ, είναι φόροι που ουσιαστικά αφορούν τους έχοντες, αυτοί είναι φόροι, οι οποίοι θα πρέπει να κρατηθούν, και οι φόροι οι οποίοι θα πρέπει να μειωθούν είναι οι έμμεσοι φόροι", κατέληξε.
Όταν ο βουλευτής της ΝΔ, Όμηρος Τσάπαλος, παρενέβη και είπε ότι το ΠΑΣΟΚ σκοπεύει να μονιμοποιήσει τον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Παραστατίδης απάντησε πως" εσείς τώρα βγάζετε τίτλους και δημαγωγείτε".
Άδειασμα από ΠΑΣΟΚ: Πουθενά δεν μιλάμε για αύξηση του ΕΝΦΙΑ
"Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής πουθενά στο πρόγραμμα του δεν μιλά για αύξηση του ΕΝΦΙΑ. Θέση μας είναι η προοδευτική του μείωση. Με προτεραιότητα την προστασία των πιο αδύναμων Ελλήνων και της μεσαίας τάξης", επεσήμανε σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ και πρόσθεσε:
"Όπως άλλωστε προτείνουμε για τους φόρους, που κυρίως πλήττουν τη μεσαία τάξη και τους ευάλωτους όπως είναι η μείωση έμμεσων φόρων, η μείωση φόρων στη μισθωτή εργασία και η μείωση φόρων στις οικογένειες με παιδιά".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα