Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

Αγοράζοντας και βάφοντας πασχαλινά αυγά - Τα 7 tips του ΕΦΕΤ


Τα αυγά βρίσκονται στο επίκεντρο των γιορτών του Πάσχα, είτε βαμμένα σε παραδοσιακό κόκκινο ή άλλα χρώματα προορισμένα για «τσούγκρισμα», είτε ενσωματωμένα σε πιάτα ή σε γλυκά, όπως το τσουρέκι και η γαλατόπιτα. 
Ας δούμε 7 συμβουλές που δίνει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) για να αγοράζουμε και να καταναλώνουμε τα πασχαλινά αυγά με ασφάλεια και να προστατευτούμε από μολύνσεις όπως η σαλμονέλα, ένα βακτήριο που προκαλεί τροφιμογενή νοσήματα.
1. Για να κάνουμε την επιλογή μας σε αυγά, εξετάζουμε τις προβλεπόμενες ενδείξεις στη συσκευασία, όπως την κατηγορία ποιότητας, το βάρος και την ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας.
2. Δεν πλένουμε τα αυγά πριν τα αποθηκεύσουμε στο ψυγείο.
3. Για την καλή συντήρησή τους διατηρούμε τα φρέσκα αυγά σε δροσερό χώρο ή στο ψυγείο.
4. Τοποθετούμε τα βρασμένα αυγά, σε ξεχωριστό χώρο, από τα φρέσκα, ωμά στο ψυγείο.5. Μέσα σε 2 ώρες από την παρασκευή τους θα πρέπει να έχουμε αποθηκεύσει τα αυγά στο ψυγείο και να τα έχουμε καταναλώσει εντός μιας εβδομάδας.
6. Για τη βαφή των αυγών αγοράζουμε μόνο εγκεκριμένες βαφές κι ακολουθούμε προσεκτικά τις οδηγίες που αναγράφονται στις συσκευασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα