Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

Τέμπη: Στον εισαγγελέα 7 άτομα για τη διαρροή ηχητικώνΚαλούνται ως ύποπτοι παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για την υπόθεση των Τεμπών, με τον εισαγγελέα να καλεί για εξηγήσεις 7 στελέχη του ΟΣΕ αναφορικά για τη διαρροή ηχητικών που αφορούν την τραγωδία.
Τα πρόσωπα αυτά καλούνται ως ύποπτοι για το πλημμέλημα της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου, ενώ ανάμεσά τους είναι και ο διευθύνων σύμβουλος, στελέχη και υπάλληλοι του ΟΣΕ.
Συγκεκριμένα, προέκυψε πως τα 7 στελέχη ότι μετείχαν στη διάπραξη του αδικήματος, δίνοντας στη δημοσιότητα ηχητικά από την μοιραία σύγκρουση.
Δεν εξετάστηκε το μοντάζ από τις Αρχές
Πάντως, η εισαγγελική έρευνα δεν περιέλαβε τις καταγγελίες για παρεμβάσεις -μοντάζ -στο ηχητικό υλικό που δημοσιοποιήθηκε, καθώς εκτιμήθηκε νομικά ότι δεν μπορεί να αξιολογηθεί ποινικά εφόσον δεν προκλήθηκε από την καταγγελόμενη αλλοίωση, έννομη συνέπεια. Και αυτό γιατί στα χέρια του ανακριτή Λάρισας που χειρίζεται την έρευνα της υπόθεσης της τραγωδίας έχει παραδοθεί εξαρχής το σύνολο των καταγραφών της μοιραίας βραδιάς χωρίς αλλοιώσεις.
Να σημειωθεί ότι στις κλήσεις για ανωμοτί εξηγήσεις δεν περιλαμβάνονται όσοι δημοσιοποίησαν ηχητικό υλικό, καθώς για να προκύπτουν ποινικές ευθύνες σε ανάλογη περίπτωση θα πρέπει η δημοσιοποίηση να προκαλεί βλάβη είτε στο Δημόσιο είτε σε άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο. Αυτή η παράμετρος δεν προέκυψε από την εισαγγελική έρευνα που διενεργήθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα