Προ ημερών η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων απέστειλε νέο μήνυμα σε πάνω από 294.000 υπόχρεους επαγγελματίες, υπενθυμίζοντας τους ότι πρέπει να «συνδεθούν» με το σύστημα. Το πρόστιμο για τη μη… συμμόρφωση φτάνει τα 1.500 ευρώ, ενώ στην περίπτωση που το πρόστιμο πληρωθεί εντός 30 ημερών από την κοινοποίησή του θα είναι μειωμένο κατά 50%.
«Απογειώνεται το IRIS»
Το IRIS, που επιβαρύνει με πολύ χαμηλές προμήθειες τους εμπόρους, αλλά έχει περιορισμένο στα 500 ευρώ όριο ημερήσιων συναλλαγών από τους καταναλωτές, κερδίζει αρκετά γρήγορα μερίδια στις συναλλαγές, αν και από πολύ χαμηλή βάση εκκίνησης. Τελευταία στοιχεία της ΔΙΑΣ, που έχει την ευθύνη διαχείρισης του IRIS εκ μέρους των τραπεζών, έδειξαν ότι τον Ιούλιο έγινε ρεκόρ συναλλαγές, με 5,3 εκατ. συναλλαγές, αξίας 610 εκατ. ευρώ, αυξημένης κατά 148%. Σε σχέση με τον Ιούλιο του 2021 οι συναλλαγές τριπλασιάσθηκαν.
Στο IRIS P2B, δηλαδή σε συναλλαγές μεταξύ καταναλωτών και επιχειρήσεων, η αύξηση ήταν 1.170% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2023. Εγγράφηκαν περισσότεροι από 100 χιλιάδες νέοι χρήστες στο IRIS P2P και αυξήθηκε κατά σχεδόν 20 χιλιάδες ο αριθμός των χρηστών που έκαναν συναλλαγές αυτής της κατηγορίας.
Σημαντικά πλεονεκτήματα μέσω του ΙRIS
Tο IRIS εξασφαλίζει σημαντικά πλεονεκτήματα (μείωση κόστους και επιτάχυνση της διεκπεραίωσης των συναλλαγών) τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τους επαγγελματίες.
Συγκεκριμένα μέσω του IRIS:
- Οι πελάτες μπορούν να πραγματοποιούν πληρωμές χωρίς καμία προμήθεια, 24 ώρες το 24ωρο και χωρίς να είναι απαραίτητο να γνωρίζουν τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού του επαγγελματία, ή να καταχωρίσουν τα στοιχεία της χρεωστικής ή πιστωτικής τους κάρτας. Αρκεί να γνωρίζουν το κινητό τηλέφωνο ή το ΑΦΜ του επαγγελματία ή να σαρώσουν τον QR κωδικό που αντιστοιχεί στον τραπεζικό λογαριασμό του επαγγελματία.
- Οι επαγγελματίες λαμβάνουν τα χρήματα ακαριαία (σε 2 δευτερόλεπτα) ακόμη και αν η τράπεζα με την οποία συνεργάζονται είναι διαφορετική από την τράπεζα του πελάτη. Επίσης, πληρώνουν κατά μέσο όρο 50% χαμηλότερες προμήθειες συγκριτικά με συναλλαγές με χρήση POS.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα