Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

Κύκλωμα εφοριακών: Βαριές κατηγορίες στους 5 συλληφθέντες - Στην Κέρκυρα κλιμάκια της ΑΑΔΕ


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του κυκλώματος των εφοριακών στην Κέρκυρα. 
Σήμερα Δευτέρα (14/10) αποδόθηκαν στον υποδιευθυντή της ΔΟΥ το σύνολο από τις 7 κατηγορίες, οι οποίες κατά περίπτωση βαρύνουν και τους υπόλοιπους τέσσερις συλληφθέντες, για την υπόθεση εκβιασμών, δωροληψίας και χρηματισμού.
Την Τρίτη (15/10) οι συλληφθέντες, αναμένεται να απολογηθούν στον Εισαγγελέα. Κατά την διάρκεια της ανάκρισης οι συλληφθέντες τήρησαν αρνητική στάση και δήλωσαν ότι θα απολογηθούν παρουσία των συνηγόρων τους.
Την ίδια στιγμή, αναμένεται να μεταβεί στην Κέρκυρα υψηλόβαθμο κλιμάκιο της ΑΑΔΕ για να ξεκινήσει έρευνα στην ΔΟΥ ώστε να εντοπιστούν ενδεχομένως κι άλλες περιπτώσεις εκβιασμών.
«Μου ζήτησαν 200.000 ευρώ για να μου διευθετήσουν φορολογικές εκκρεμότητες»
Επιχειρηματίες του νησιού αποκάλυψαν ότι τους ζήτησαν χρήματα μέσω τρίτων για να διευθετήσουν φορολογικές τους εκκρεμότητες.
«Είχα ένα σοβαρό πρόβλημα με την επιχείρησή μου. Τότε μου ανέφεραν ότι θα το λύσω αρκεί να δώσω σε κάποιους εφοριακούς 50.000 ευρώ για τρεις μήνες. Ήταν αδύνατον να βρω τόσα χρήματα και δεν προχώρησα» τόνισε επιχειρηματίας μιλώντας στο Star.
«Προκειμένου να μου διευθετήσουν φορολογική εκκρεμότητά μου, ζήτησαν μέσω τρίτου προσώπου να τους δώσω 50.000 ευρώ. Τελευταία στιγμή, άλλαξα γνώμη» ανέφερε άλλος επιχειρηματίας.
Παράλληλα, ακόμη ένας επιχειρηματίας τόνισε ότι οι συλληφθέντες τον πλησίασαν και επειδή έπρεπε να διευθετήσει κάποιες φορολογικές του εκκρεμότητες για τέσσερις χρονιές, του ζήτησαν το πόσο των 50.000 ευρώ για κάθε χρόνο, συνολικά 200.000 ευρώ.
Σημειώνεται ότι για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη αστυνομική επιχείρηση στη Κέρκυρα στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν συνολικά 5 μέλη της, εκ των οποίων 4 εφοριακοί υπάλληλοι και 1 ιδιώτης λογιστής, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη 4 άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα