Ο πυρετός, η ναυτία, τα ρίγη, η διάρροια και οι γενικευμένοι πόνοι που συνοδεύουν τη γαστρεντερίτιδα είναι συμπτώματα εξαιρετικά ενοχλητικά.
Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να καταπραΰνετε ταχύτερα τις ενοχλήσεις.
1. Ξεκούραση
Για να αποκρούσει ταχύτερα τους παθογόνους εισβολείς, ο οργανισμός μας δεν πρέπει να καταπονείται. Θα πρέπει να κοιμάστε αρκετά και να αποφεύγετε δραστηριότητες που σας κουράζουν. Όσο εσείς χαλαρώνετε, το ανοσοποιητικό σας θα εργάζεται σκληρά για να αντιμετωπίσει τον ιό της γαστρεντερίτιδας.
2. Πολλά υγρά
Πρέπει να φροντίζουμε ώστε ο οργανισμός μας να παραμένει επαρκώς ενυδατωμένος, ιδιαίτερα εάν έχουμε ανεβάσει πυρετό ή κάνουμε συχνά εμετό. Η αφυδάτωση είναι μια συχνή επιπλοκή της γαστρεντερίτιδας. Τα «καθαρά» υγρά, όπως το νερό και οι ζωμοί είναι
ό,τι καλύτερο στην περίπτωση αυτή. Οι ενήλικες μπορούν επίσης να καταναλώνουν ισοτονικά ποτά για να αναπληρώσουν τους χαμένους ηλεκτρολύτες. Η τάση προς εμετό δυσκολεύει την κατανάλωση υγρών, οπότε προσπαθήστε να πίνετε μικρές γουλιές ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αποφύγετε τον καφέ και το τσάι, καθώς αναστατώνουν το στομάχι. Αν έχετε διάρροια, αποφύγετε τους χυμούς.
3. Κατάλληλες τροφές
Τα κρακεράκια, τα δημητριακά, το ψωμί, το ρύζι και οι πατάτες ενδείκνυνται προς κατανάλωση στην περίπτωση γαστρεντερίτιδας. Μην πιέζετε όμως τον εαυτό σας να φάει εάν έχετε έντονη ναυτία. Αποφύγετε γαλακτοκομικά, καυτερά φαγητά και τροφές με πολλά λίπη.
4. Αναλγητικά
Μπορείτε να αντιμετωπίσετε τον πονοκέφαλο και τους μυϊκούς πόνους με ένα παυσίπονο, αρκεί να μην αναστατώνει περισσότερο το στομάχι σας. Προτιμήστε να συνοδεύσετε το παυσίπονο με λίγο φαγητό. Τα αντιβιοτικά δεν βοηθούν στην αντιμετώπιση της γαστρεντερίτιδας, καθώς η λοίμωξη οφείλεται σε ιό.
Σοκ και ΔΕΟΣ στους φορολογικούς ελέγχους από την ΑΑΔΕ!
-
Τον εντυπωσιακό τίτλο «ΔΕΟΣ» επέλεξε η ΑΑΔΕ για να ονομάσει τη νέα
ελεγκτική υπηρεσία των «Ράμπο» που ιδρύει και η οποία θα λειτουργεί
παράλληλα με τους άλ...
Πριν από 11 δευτερόλεπτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα