Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

Θεσσαλονίκη: Η σύζυγος του 60χρονου παραδέχθηκε ότι αγόρασε 18 θερμόμετρα - Πώς βγήκε η υπόθεση από το αρχείο


Επιμένει στην αθωότητά της η 50χρονη που κατηγορείται ότι σκότωσε τον 60χρονο σύζυγο της στη Θεσσαλονίκη, χορηγώντας του μεγάλες ποσότητες υδράργυρου.
«Ο σύζυγός μου πέθανε πριν από έξι χρόνια από την καρδιά του, έπαθε ανακοπή. Αυτό έδειξαν τα αποτελέσματα. Εγώ δεν έχω κάνει τίποτα» φέρεται να δήλωσε στην κατάθεση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star.
Ο 60χρονος πέθανε τον Σεπτέμβρη του 2018 στο σπίτι του. Ο ιδιώτης γιατρός που υπέγραψε το πιστοποιητικό θανάτου απέδωσε τον θάνατο του σε καρδιακή ανακοπή, ωστόσο, δεν ήταν εξοικειωμένος με το ιστορικό του. Δεν έγινε νεκροψία ούτε τοξικολογικές εξετάσεις, ούτε προανακριτική.
Το ανώνυμο τηλεφώνημα
Τελικά, η υπόθεση βγήκε 6 χρόνια αργότερα από το αρχείο μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα άνδρα στις Αρχές, που υποστήριξε ότι ο θανών δηλητηριάστηκε από τη σύζυγο του.
Ο υδράργυρος στα σεντόνια
Περίπου 1,5 μήνα πριν τον θάνατο του, ο 60χρονος είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο Γ. Παπανικολάου με εγκεφαλικό επεισόδιο. Το νοσηλευτικό προσωπικό τότε στο νοσοκομείο Γ. Παπανικολάου είχε βρει υδράργυρο στα σεντόνια του και στα αυτιά του κι έτσι ενημέρωσαν την αστυνομία.
Οι τοξικολογικές εξετάσεις στις οποίες είχε υποβληθεί δεν είχαν βρει υδράργυρο αλλά αυξημένα επίπεδα του ισχυρού αγχολυτικού λοραζεπάμης. Στις 19 Δεκεμβρίου έγινε εκταφή της σορού και διενεργήθηκαν τοξικολογικές, οι οποίες έδειξαν αυξημένες συγκεντρώσεις υδραργύρου.
Τα 18 θερμόμετρα
H γυναίκα είχε παραδεχθεί την αγορά 18 θερμομέτρων με υδράργυρο, υποστηρίζοντας πως έδωσε δύο στον σύζυγό της και έστειλε 16 σε φίλους και συγγενείς στην πατρίδα της, την Πολωνία.
«Η λήψη υδράργυρου μπορεί να προκαλέσει και τον θάνατο», επιβεβαίωσε στο Star ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης, ενώ το θρίλερ με τον θάνατο του άνδρα συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα