Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Νάντια Γιαννακοπούλου: Πότε θα λειτουργήσουν τα χειρουργεία της Κυπαρισσίας??

Νάντια Γιαννακοπούλου: Πότε θα λειτουργήσουν τα χειρουργεία της Κυπαρισσίας??
Ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κο Ραγκούση και την Υπουργό Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, κατέθεσε σήμερα η βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ Κα Νάντια Γιαννακοπούλου σχετικά με την επαναλειτουργία των χειριυργείων της Κυπαρισσίας.

Αναλυτικά η ερώτηση της Κας Γιαννακοπούλου έχει ως εξής: .......

«Εργασίες στα χειρουργεία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας»

Τα χειρουργεία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας παραμένουν εδώ και μήνες κλειστά, λόγω εργασιών εκσυγχρονισμού τους. Σε συνάντηση του Νομάρχη Μεσσηνίας με τον Διοικητή του Νοσοκομείου και τον Δήμαρχο Κυπαρισσίας στις 25/01/10, είχε ανακοινωθεί ότι «αυτή τη στιγμή, βρίσκεται στο τελικό στάδιο εξέλιξης και παράδοσης ο εκσυγχρονισμός των χειρουργείων προϋπολογισμού 300.000 ευρώ περίπου. Το έργο θα παραδοθεί 31/01, με την παράταση που είχε δοθεί για συγκεκριμένα προβλήματα ολοκλήρωσης, τα οποία ξεπεράστηκαν».

Παρʼ όλα αυτά, τα χειρουργεία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας ακόμη παραμένουν κλειστά προκαλώντας οργή και αγανάκτηση, τόσο στην τοπική κοινωνία, όσο και στο ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου που στερείται της δυνατότητας να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Μάλιστα, λόγω των παραπάνω έχει δημιουργηθεί τρομερό πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των ασθενών που είτε περιμένουν μήνες στη λίστα αναμονής, είτε αναγκάζονται να ταξιδέψουν πολλά χιλιόμετρα, προκειμένου να εγχειριστούν.

Επιπλέον, σύμφωνα με τους επιβλέποντες, αν και οι εργασίες κόστους 322 χιλ. ευρώ έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, υπάρχουν μόνο 200 χιλ. ευρώ για την εξόφληση του εργολάβου παρά τα επανειλημμένα έγγραφα των αρμοδίων.

Κατόπιν αυτών ερωτάται η κυρία Υπουργός

1. Πότε αναμένεται να ανοίξουν και πάλι τα χειρουργεία του Νοσοκομείου της Κυπαρισσίας, καθώς οι συνεχείς αναβολές προκαλούν δυσαρέσκεια, ταλαιπωρία αλλά και κινδύνους για την υγεία των ασθενών;

2. Πότε και με ποιο τρόπο προβλέπεται να χορηγηθεί το υπόλοιπο του ποσού για την αποπληρωμή των εργασιών στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας;

Η ερωτώσα βουλευτής,

Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα