Γ.ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ:« Δεν μπορεί πρόσωπα που ευθύνονται για το αποτέλεσμα αυτό, γιατί χάσαμε το ηθικό πλεονέκτημα που είχαμε, να παραμένουν μέσα στους κόλπους της ΝΔ..» .
Πεμπτη, 18 03 2010 14:53 .Συνέντευξη σε εκπομπή της ΝΕΤ 105,8 με την Πηνελόπη Γαβρά και τον Δημήτρη Χόνδρο.
Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Ενώ εδώ γίνεται ένας μεγάλος αγώνας δρόμου, μια πολύ μεγάλη μάχη για να αντιμετωπίσουμε τα οικονομικά μας, η αξιωματική αντιπολίτευση βιώνει ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας.»
Γ.ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ: « Από την εποχή της εσωκομματικής προεκλογικής περιόδου, θα έλεγα ότι η επόμενη μέρα βρίσκεται στα χέρια του νικητή. Οι συνθήκες που θα διαμορφώσει ο νικητής θα βοηθήσουν, ή θα δυσκολέψουν τον βηματισμό της ΝΔ. Στην πολιτική χρειάζεται συνένωση δυνάμεων και περίσσευμα καρδίας, δεν χρειάζονται αντιπαλότητες που παραπέμπουν στο παρελθόν. Εφόσον υπάρχει συνένωση δυνάμεων, τότε η ΝΔ σύντομα θα ξαναβρεί τον βηματισμό της.»
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Χρειάζεται αυτοκάθαρση το κόμμα;»
Γ.ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ: « Πρέπει να γίνει η κάθαρση του κόμματος, δεν μπορεί πρόσωπα, τα οποία ευθύνονται για το αποτέλεσμα αυτό, γιατί χάσαμε το ηθικό πλεονέκτημα που είχαμε, να παραμένουν μέσα στους κόλπους της ΝΔ. Αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει με ένα τρόπο δηλώσεων να πετάξουμε την σαβούρα από το κόμμα, όπως διατυπώθηκε. Πρέπει να γίνει μέσα από τα όργανα του κόμματος. Ότι υπάρχει ζήτημα, υπάρχει ζήτημα, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας και βέβαια με τρόπο τέτοιο που να μην δημιουργηθούν εσωτερικές αντιθέσεις, να μην επικρατήσει η λογική ότι μαζί με τα ξερά για λόγους εσωτερικούς να κάψουμε και κάποια χλωρά.»
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Η θέση της ΝΔ είναι ξεκάθαρη, ότι δεν πρέπει η χώρα να προσφύγει στο ΔΝΤ. Δεν ξέρω αν όπως βλέπετε τις εξελίξεις μας αφήνουν και πολλά περιθώρια.»
Γ.ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ: « Όταν είσαι σε μια οικογένεια, τα προβλήματα θέλεις να αντιμετωπιστούν μέσα στην οικογένεια. Οφείλουμε να στείλουμε εκείνα τα μηνύματα, να πούμε ότι έχουμε συμμορφωθεί.»
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Τα στείλαμε, μου φαίνεται.»
Γ.ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ: « Δεν τα έχουμε στείλει. Χρειάζεται μια σοβαρή αντιμετώπιση των δαπανών, της σπατάλης θα έλεγα στην λειτουργία του κράτους. Και εκεί θα στέλναμε ένα σαφέστατο μήνυμα προς την ΕΕ. Χρειάζεται και μια δουλειά σε αναπτυξιακό χαρακτήρα. Δεν είναι δυνατόν κάθε λίγο και λιγάκι να αλλάζουμε το φορολογικό μας σύστημα. Θα έπρεπε να συμφωνήσουμε όλοι, κυβέρνηση και κόμματα σε ένα σταθερό φορολογικό σύστημα, όσο επώδυνο και αν είναι, αλλά να είναι σταθερό. Πρέπει να ληφθούν εκείνα τα πρόσθετα μέτρα προτού έρθουν και μας επιβάλλουν άλλα χειρότερα εισπρακτικά.»
πηγη! απε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα