Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι παραγωγοί καρπουζιών στην περιοχή της Τριφυλίας, λόγω της αυξημένης υγρασίας αλλά και των υψηλών θερμοκρασιών, επισημαίνει ο υπεύθυνος του Τμήματος Φυτοπροστασίας της τοπικής Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης, γεωπόνος Αντώνης Παρασκευόπουλος. Μέχρι τώρα, επισήμανε, η καλλιέργεια προχωρά πολύ ικανοποιητικά και η εξέλιξή της είναι χωρίς προβλήματα, καθώς οι καιρικές συνθήκες είναι πολύ καλές μέχρι τώρα. Ομως η αυξημένη υγρασία των τελευταίων ημερών χρειάζεται προσοχή. Οι παραγωγοί, υπογράμμισε, θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στην άρδευση: να γίνεται μόνο με την απαραίτητη ποσότητα νερού και να αποφεύγεται η λίπανση, εκτός αν είναι πυκνή σε φώσφορο. Επίσης, στις πρώιμες φυτεύσεις οι παραγωγοί πρέπει να αρχίσουν να κάνουν μικρές τρύπες στα πλαστικά κάλυψης, για να γίνεται αερισμός και να αποφεύγεται μεγάλο στρεσάρισμα των φυτών λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ο κ. Παρασκευόπουλος, οι καρπουζοπαραγωγοί θα πρέπει καθημερινά να επισκέπτονται τις καλλιέργειές τους ώστε να ελέγχουν για τυχόν προσβολές των φυτών και να παίρνουν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα αντιμετώπισης, σε συνεργασία με τους γεωπόνους συμβούλους τους. Κ.Μπ.Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα