Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Πολιτικη καθαρση....

Πολιτικη καθαρση
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Εμφανής είναι ο πανικός σημαντικού τμήματος του πολιτικού συστήματος, καθώς εμπεδώνει το τι σημαίνει η έλευση του ΔΝΤ και η προσαρμογή της διακυβέρνησης της χώρας σε ένα στενό κλοιό επιτήρησης. Σε κανέναν δεν είναι εύκολο να παραδεχθεί πως απέτυχε στη διαχείριση της οικονομίας.

Ας δούμε, όμως, την αισιόδοξη πλευρά των πραγμάτων. Η χώρα δεν θα κηρύξει στάση πληρωμών, θα αναγκασθεί να λύσει προβλήματα που κανένας πολιτικός δεν..
τολμούσε να αγγίξει λόγω του πολιτικού κόστους και θα έχει μια σημαντική ελπίδα να βάλει τάξη στα του οίκου της. Δεν θα είναι μια εύκολη υπόθεση. Πολλές χιλιάδες συμπολιτών μας θα βρεθούν σε δεινή θέση για ένα διάστημα και θα ελλοχεύει ο κίνδυνος μιας κοινωνικής έκρηξης. Γι’ αυτό, άλλωστε, είναι κρίσιμο να υπάρξει ταυτόχρονα πολιτική κάθαρση, να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι για οικονομικά και φορολογικά εγκλήματα.

Πέραν τούτου, όμως, εδώ που φτάσαμε, ο πρωθυπουργός αλλά και η αντιπολίτευση πρέπει να σταματήσουν να σκέπτονται το κόμμα και το «μαγαζάκι», αν θέλουν να έχουν μια τελευταία ευκαιρία να αποδείξουν στον ελληνικό λαό ότι είναι σε θέση να διαχειρίζονται τις τύχες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα