Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Καραμίχας: Ευκαιρία για συμπληρωματικό εισόδημα οι ΑΠΕ για τα συλλογικά σχήματα των αγροτών ...

Στην αναγκαιότητα συμμετοχής των αγροτών της χώρας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέσω συλλογικών επενδυτικών σχημάτων, προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα συμπληρωματικό εισόδημα αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, Τζανέτος Καραμίχας, στη χθεσινή εκδήλωση της ΠΑΣΕΓΕΣ για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στο President. Η χρηματοδότηση από την ΑΤΕ Leasing θα ανέλθει περί το 85%.

Παλέψαμε και πετύχαμε οι αγρότες να έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στις ΑΠΕ τόνισε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, ανοίγοντας έτσι ένα «παράθυρο» συμπληρωματικού εισοδήματος για να παραμείνουν στην ύπαιθρο.

Τα φωτοβολταϊκά και οι ΑΠΕ δεν λύνουν το καθολικό πρόβλημα του αγροτικού τομέα, συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, αλλα συνιστούν απαραίτητα ευκαιρία, η οποία συμπληρώνει το διατροφικό μοντέλο γεωργίας που προωθούμε..
...

«Πρέπει να κινηθούμε οργανωμένα και ομαδικά», είπε ο κ. Καραμίχας, ώστε να διεκδικήσουμε τα επόμενα χρόνια το «κομμάτι» από την ενέργεια που μας αντιστοιχεί, ως αγρότες.

Από την πλευρά της, η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κα Κατερίνα Μπατζελή, αναφέρθηκε στο «τρίγωνο», Ενέργεια - Νερό - Διατροφή, βάσει του οποίου πρέπει να προχωρήσουν οι αγρότες και χαρακτήρισε ευκαιρία για συμπληρωματικό εισόδημα στους αγρότες τις ΑΠΕ.

«Δεν πρέπει να μας πιάνει ούτε φόβος, ούτε πανικός για το αν θα προλάβουμε», τόνισε η κα Μπατζελή, που διευκρίνησε ότι δεν γίνεται εκ των πραγματων να ενταχτούν στις ΑΠΕ 260.000 αγρότες.

«Κάθε νέο και ελκυστικό», κατέληξε η κα Μπατζελή, σημειώνοντας ότι πρέπει να δείξουμε την απαιτούμενη ωριμότητα.

«Θέλω να τονίσω ότι η οποιαδήποτε πολιτική της αγροτικής οικονομίας, θα πρέπει να αποτελεί ανάχωμα στην ερήμωση της υπαίθρου», υπογράμμισε μεταξύ άλλων η υπουργός.
<!--[if !supportLineBreakNewLine]-->Εξάλλου, επισήμανε ότι «τα φωτοβολταϊκά είναι ένα κομμάτι των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, όχι η πιο εύκολη επένδυση για τους αγρότες, είναι όμως η πιο άμεση και εύκολα προσβάσιμη».
«Πιστεύω -είπε- ότι αν θέλουμε να συνδυάσουμε πολύ πιο στενά τη γεωργία με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, θα πρέπει να προετοιμαστούμε Υπουργείο, Οργανώσεις, παραγωγοί, εκπρόσωποι φορέων, για να περάσουμε δυναμικά στη βιομάζα, που από πλευράς Υπουργείου θα προωθηθεί διότι ανακυκλώνει τα αγροτικά υπολείμματα, είναι φιλική δραστηριότητα προς το περιβάλλον και συμβάλλει στη σωστή διαχείριση του νερού».

Καταλήγοντας, τόνισε: «Θα είμαστε εδώ για να λύνουμε τις μικρές διαφορές τις οποίες θα έχουμε ως προς τον τρόπο εφαρμογής. Και πάνω απ’ όλα οι καλοί σύμβουλοι δεν είναι με πολλά ποσοστά. Οι καλοί σύμβουλοι είναι με καλές συμβουλές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα