Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Προς νέο πολιτικό φορέα;

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα αφήνουν τα στελέχη της Ανανεωτικής Πτέρυγας, που αποχώρησαν από το συνέδριο του Συνασπισμού, αρνούμενοι να συμμετάσχουν στα όργανα.

Ο Φώτης Κουβέλης, με δηλώσεις του τη Δευτέρα στον ρ/σ Θέμα 9.89, πέταξε το μπαλάκι στον Αλέξη Τσίπρα για τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και προανήγγειλε την απόφασή του να παραιτηθεί από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ..
...

"Δεν θα θελήσω να παραμείνω κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι μια στάση συνέπειας απέναντι σε όλα εκείνα τα οποία υποστηρίζω και πιστεύω για τις σχέσεις Συνασπισμού - ΣΥΡΙΖΑ" δήλωσε ο κ. Κουβέλης.

Εκτός από τον Φώτη Κουβέλη, η έξοδος από τον ΣΥΡΙΖΑ αφορά και τρεις ακόμα βουλευτές και θεωρείται θέμα ημερών. Συνολικά, οι τέσσερις βουλευτές -σύμφωνα με τον Φώτη Κουβέλη- είναι διατεθειμένοι να ανεξαρτητοποιηθούν και στη συζήτηση που ανοίγουν για την ανασυγκρότηση του χώρου της Ριζοσπαστικής Αριστεράς αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου πολιτικού φορέα, σε δεύτερο όμως χρόνο.

Χαρακτηριστική είναι η σχετική δήλωση του κ. Κουβέλη στον ρ/σ Θέμα: "Υπάρχουν διάφορες προτάσεις, διάφορες σκέψεις, αλλά αυτά δεν αφορούν την επόμενη μέρα του συνεδρίου. Σήμερα μας αφορά η ανασυγκρότηση του χώρου της σύγχρονης, δημοκρατικής, ανανεωτικής αριστεράς".

Ο Αλέξης Τσίπρας πάντως, που την Κυριακή επανεξελέγη πρόεδρος του ΣΥΝ με υψηλοτερο μάλιστα ποσοστό -75,4%- όταν ρωτήθηκε για ενδεχόμενη αντικατάσταση Κουβέλη, κράτησε μεν χαμηλούς τόνους, δείχνοντας ταυτόχρονα αποφασισμένος. "Δεν είναι η ώρα για αποχωρήσεις, αλλά για συνθέσεις πάνω σε μια σαφή και καθρή πορεία" τόνισε.

Διακριτή είναι η στάση του Δημήτρη Παπαδημούλη, βουλευτή και στελέχους της Ανανεωτικής Πτέρυγας, που δεν ακολούθησε στην αποχώρηση από το συνέδριο, ζητώντας εκατέρωθεν υποχωρήσεις για να αποφευχθεί η διάσπαση.

"Η κοινή λογική, η οικονομική κρίση, τα άγρια κυβερνητικά μέτρα επιβάλουν να κρατήσουμε το κόμμα μας ενωμένο και να σταθούμε αντίστοιχοι των περιστάσεων. Μας το ζητάει όχι μόνον ο κόσμος του Συνασπισμού, αλλά και άνθρωποι που δεν έχουν ψηφίσει ποτέ Συνασπισμό" δήλωσε τη Δευτερα ο κ. Παπαδημούλης.

Τις εξελίξεις στο εσωτερικό του Συνασπισμού σχολίασε η Αλέκα Παπαρήγα, λέγοντας: "Τη συζήτηση για την ανανέωση δεν την ξεκινάμε το πρωί και να τη συζητάμε μέχρι το βράδυ, και μετά να ξαναξυπνάμε το πρώι και πάλι μέχρι το βράδυ... Ξέρετε, η ανανέωση γίνεται, δεν προπαγανδίζεται".
πηγή:Μega

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα