Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Προειδοποίηση Μαλαπάνη προς ελαιοτριβείς: Κλείσιμο σε όποιο ελαιοτριβείο εντοπισθεί 2η φυγοκέντρηση

Όποιο ελαιοτριβείο εντοπισθεί να παράγει έλαια (ρεπάσο) από 2η φυγοκέντρηση, πλέον δε θα επιβάλλεται πρόστιμο, θα κλείνει. Αυτό τόνισε χθες σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Χρήστος Μαλαπάνης.
Κατά τον κ. Μαλαπάνη, αυτό συμβαίνει από 3-5 ελαιοτριβεία και, μάλιστα, έχουν σταλεί και προσωπικές επιστολές στους ιδιοκτήτες.

Κλείσιμο Σύμφωνα με τον κ. Μαλαπάνη, με έγγραφό του το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ξεκαθάρισε ότι δεν κανένα ελαιοτριβείο δεν επιτρέπεται να παράγει λάδι ρεπάσο, από 2η φυγοκέντρηση του πυρηνολύματος που προκύπτει από τα διφασικά ελαιοτριβεία: «Η δεύτερη φυγοκέντρηση παράγει πυρηνόλαδο. Και η δεύτερη φυγοκέντρηση γίνεται σε πυρηνοελαιουργεία. Κατά συνέπεια, κανένα ελαιοτριβείο δεν μπορεί να κάνει δεύτερη φυγοκέντρηση. Υπάρχουν 3-5 ελαιοτριβεία τα οποία κάνουν αυτή τη δουλειά και δημιουργούν πρόβλημα στο παραγόμενο λάδι, διότι η δεύτερη φυγοκέντρηση, όταν γίνεται από το ίδιο μηχάνημα που γίνεται και η πρώτη, δημιουργεί επιπτώσεις στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο που παράγεται. Θέλω να ξεκαθαρίσω και να τονίσω, όπως ξεκαθαρίσαμε και με ιδιαίτερες επιστολές που στείλαμε, ότι το θέμα της προστασίας της ποιότητας του μεσσηνιακού ελαιόλαδου, είτε είναι ΠΟΠ είτε επίκειται να γίνει ΠΟΠ, θα το στηρίξουμε και θα το υποστηρίξουμε με κάθε τρόπο. Κατά συνέπεια, οι έλεγχοι τη φετινή περίοδο, όσον αφορά στο θέμα της δεύτερης φυγοκέντρησης, θα είναι και συνεχείς και επισταμένοι και θα υπάρξουν πολύ σκληρές κυρώσεις. Για όποιον δε συμμορφωθεί, θα έχει κλείσιμο».
Της Βίκυς Βετουλάκη

3 σχόλια:

  1. ΑνώνυμοςΙουνίου 10, 2011

    ΠΟΛΥ ΠΑΘΟΣ....
    ΛΕΤΕ, ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ....ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΠΟ ΠΙΣΩ;
    ΛΕΜΕ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑνώνυμοςΙουνίου 10, 2011

    ΜΑΓΟΣ ΕΙΣΑΙ;ΔΙΚΙΟ ΈΧΕΙΣ!
    ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΟ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!
    ΜΑΛΑΠΑΝΗ ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑνώνυμοςΙουνίου 10, 2011

    Για κάποιους μεγάλους ακούγεται κάτι....
    Μήπως ο κος Μαλαπάνης γνωρίζει τίποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα