Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Τριφυλία : Διαβούλευση χωρίς ενημέρωση στην Επιτροπή

Με ενστάσεις για ελλιπή έως και ανύπαρκτη ενημέρωση διεξήχθη η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης για το τεχνικό πρόγραμμα στο Δήμο Τριφυλίας προχθές, από το απόγευμα έως και αργά το βράδυ.
Κατά την πολύωρη συνεδρίαση, εκτός από τις εισηγήσεις του δημάρχου και των εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων, τοποθετήθηκαν αρκετά μέλη της Επιτροπής αναφέροντας ο καθένας προτάσεις έργων και δράσεων για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την αναπτυξιακή προοπτική της Τριφυλίας.
Ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας στην αρχική του τοποθέτηση σημείωσε πως τίποτα δεν μπορεί να γίνει, να επιτύχει, να ισχύσει ερήμην της κοινής γνώμης του Δήμου, όπως εκφράζεται θεσμικά και εκπροσωπείται από τις Οργανώσεις, για να προσθέσει πως για αυτό το λόγο διατήρησε το δικαίωμα που του δίνει ο νόμος και προεδρεύει ο ίδιος στην Επιτροπή, ώστε να της δώσουν ουσιαστικό λόγο και περιεχόμενο…

Ο κ. Κόλλιας επεσήμανε πως στην Επιτροπή θα διαβουλεύονται για έργα και δράσεις του Δήμου, τονίζοντας: «Θα είναι ανόητη μια Δημοτική Αρχή να αποφασίζει ερήμην ή τελείως αρνητικά της κοινής γνώμης», σημειώνοντας παράλληλα τις δυσκολίες της περιόδου που διανύουμε και τις λίγες δυνατότητες του Δήμου.
Με τη σειρά του ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σαμπαζιώτης αναφέρθηκε στα οικονομικά στοιχεία του Δήμου, τις δυνατότητες και τις ανάγκες του, σημειώνοντας πως δεν είναι απαισιόδοξος για το μέλλον, καθώς υπάρχει απόφαση για δουλειά και προσφορά.
Ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος μίλησε για το τεχνικό πρόγραμμα στη βάση των οικονομικών δυνατοτήτων που έχει ο Δήμος, με τις προτάσεις των τοπικών συμβουλίων, σημειώνοντας πως και το Δ.Σ. και η Επιτροπή Διαβούλευσης είναι πολιτικές αποφάσεις…
Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν μέλη της Επιτροπής, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, οι οποίοι επεσήμαναν πως δεν είναι ενημερωμένοι για το περιεχόμενο του τεχνικού προγράμματος, δε γνωρίζουν τα έργα που προτείνονται σε αυτό, ενώ έκαναν εισηγήσεις – προτάσεις για συγκεκριμένα έργα και δράσεις ανά περιοχή του Δήμου.
Σημειώνουμε πως τα 9 εκατομμύρια ευρώ θα αγγίξει το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Τριφυλίας, το σχέδιο του οποίου περιλαμβάνει έργα ύψους 8.855.013,4 ευρώ και σύμφωνα με το εισαγωγικό σημείωμα: «Αποτελεί τον “οδικό χάρτη” για το σύνολο των έργων στο Δήμο μας το συγκεκριμένο χρόνο. Αποτελεί συνδυασμό δύο βασικών παραγόντων: Των πραγματικών αναγκών του καλλικράτειου’ Δήμου μας αφενός και της δεδομένης οικονομικής του κατάστασης αφετέρου. Οι ανάγκες του Δήμου μας (με το συγκεκριμένο εύρος και χαρακτήρα) και πολλές είναι και μεγάλες…».

Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα