Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Συμβασιούχοι μερικής απασχόλησης : «Εμπλοκή» με την πληρωμή τους…


«Στον αέρα» βρίσκονται εκατοντάδες συμβασιούχοι μερικής απασχόλησης στους Δήμους της Μεσσηνίας και χιλιάδες συνάδελφοί τους στους Δήμους όλης της χώρας, μετά την άρνηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δια των παρέδρων του, να υπογράψει και να εγκρίνει τα εντάλματα πληρωμής τους.
Το θέμα έχει τεράστιες κοινωνικές και οικονομικές διαστάσεις, αφού πρόκειται για χιλιάδες υπαλλήλους σε ολόκληρη τη χώρα, οι οποίοι, για την ώρα, είναι «ξεκρέμαστοι»…

Σημειώνουμε πως στο χθεσινό φύλλο του «Θ» αναδείξαμε το ζήτημα, σχετικά με τους συμβασιούχους μερικής απασχόλησης στο Δήμο Τριφυλίας, οι οποίοι και μας πληροφόρησαν σχετικά. Όπως, όμως, διαπιστώσαμε μετά από ρεπορτάζ και σε άλλους Δήμους και επικοινωνία με το Δήμο Αμαρουσίου, από τον αγώνα του οποίου ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την έκδοση Κ.Υ.Α. για παράταση του προγράμματος μερικής
απασχόλησης και των συμβάσεων των μερικώς απασχολούμενων υπαλλήλων μέχρι την ολοκλήρωση των 18 μηνών που ήταν η διάρκεια των συμβάσεων που είχαν υπογράψει, το πρόβλημα αφορά όλους τους συμβασιούχους Μ.Α. σε όλους του Δήμους της χώρας. Εμείς επικοινωνήσαμε χθες με το γραφείο του Επιτρόπου Μεσσηνίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ωστόσο απουσίαζε για υπηρεσιακά καθήκοντα και θα είναι σήμερα στο γραφείο του, με το οποίο θα επικοινωνήσουμε ξανά για να ζητήσουμε να μας ενημερώσει σχετικά με το θέμα.
Οι συμβασιούχοι του Δήμου Τριφυλίας εξέφρασαν στο «Θ» τον προβληματισμό και την αγωνία τους για την εξέλιξη του θέματος, καθώς, ενώ με την παράταση δόθηκε λύση στο δίκαιο αίτημά τους για ολοκλήρωση του χρόνου των συμβάσεών τους διάρκειας 18 μηνών, ανέκυψε αυτό το πρόβλημα και βρίσκονται σε απόγνωση… Σημειώνουμε πως στην ΚΥΑ, μεταξύ άλλων που λαμβάνονται υπόψη για την παράταση, αναφέρονται τα εξής: “Το γεγονός ότι κατά την 30ή-4-2011 δε συμπληρώνονται δεκαοκτώ μήνες απασχόλησης των κατ’ εφαρμογήν των ως άνω Αποφάσεων προσληφθέντων KAI το γεγονός ότι η δαπάνη για την επιδότηση των πρωτοβάθμιων ΟΤΑ για τη μισθοδοσία των μερικώς απασχολουμένων για το υπολειπόμενο χρονικό διάστημα έχει συνυπολογιστεί στον καθορισμό των πηγών εσόδων των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο πλαίσιο του “Καλλικράτη”».
Χθες, συμβασιούχοι του Δήμου Τριφυλίας συναντήθηκαν με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Σαμπαζιώτη, ο οποίος τους ενημέρωσε για την «άρνηση» του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου να υπογράψει και εγκρίνει τα εντάλματα πληρωμής τους.
Πάντως, οι Δήμοι όλης της χώρας αντιδρούν και ζητούν μετ’ επιτάσεως από το υπουργείο Εσωτερικών και τα συναρμόδια υπουργεία να δοθεί άμεσα λύση. Από την πλευρά τους, τόσο οι πολιτικές ηγεσίες όσο και οι υπηρεσιακοί παράγοντες των αρμόδιων διευθύνσεων, τονίζουν πως σύντομα, ενδεχομένως και μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, θα ξεπεραστεί ο «σκόπελος».
Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα