Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Οι φωτιές απείλησαν σπίτια

Κατοικημένες περιοχές απείλησαν οι πυρκαγιές που ξέσπασαν στη Χίο, το Σχίνο Κορινθίας, τη Λέσβο, την Ηλεία και τη Μεσσηνία.
Στάχτη 100 στρέμμ. δάσους στη Χίο
Στάχτη 100 στρέμμ. δάσους στη Χίο*
 Στη Χίο στάχτη έγιναν περισσότερα από 100 στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης στο περιαστικό δάσος του Μονοδεντρίου, στα δυτικά της πόλης της Χίου. Η φωτιά που γρήγορα πήρε διαστάσεις, λόγω και του ανάγλυφου του εδάφους, κινήθηκε σε δύο μέτωπα.
Το πρώτο και πιο επικίνδυνο είχε κατεύθυνση προς το δασάκι της Αγίας Αννας, κοντά στο ανοικτό θέατρο του Δήμου Χίου στην περιοχή Καστρομηνά, όπου υπάρχουν και κατοικίες. Στις 4.00 μ.μ., με την αρωγή 2 πυροσβεστικών αεροπλάνων και ενός ελικοπτέρου, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.
* Στο Σχίνο Κορινθίας ξέσπασε πυρκαγιά στις 4 μ.μ. και εξαπλώθηκε γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων. Εκαψε αγροτοδασική έκταση. Γύρω στις 7.30 τέθηκε υπό μερικό έλεγχο έπειτα από τιτάνιες προσπάθειες, προκειμένου να μην περάσει στο πανέμορφο πευκόδασος της περιοχής.
* Στη Λέσβο, στην περιοχή Λιμνοδεξαμενής Βαφειού, πυρκαγιά ξεκίνησε το μεσημέρι στην περιοχή Αγίας Λεμονής κοντά στο δρόμο Πέτρας-Μολύβου. Γρήγορα πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Απείλησε οικίες και ένα μικρό ξενοδοχείο. Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο νωρίς το βράδυ έχοντας αποτεφρώσει 80 στρέμματα δασικής και θαμνώδους έκτασης.

* Πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες στο σκουπιδότοπο Κονιδέικων της Αμαλιάδας. Αποτέφρωσε 35 στρέμματα αγροτικής και δασικής έκτασης.
* Στη Μεσσηνία πυρκαγιά ξέσπασε χθες τα ξημερώματα σε δασική περιοχή κοντά στο χωριό Αετός. Κατασβέστηκε λίγες ώρες αργότερα. Αποτέφρωσε 30 στρέμματα δάσους. Επίσης έξι μικροπυρκαγιές ξέσπασαν χθες σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας και σβήστηκαν έγκαιρα πριν πάρουν διαστάσεις.
Μ. ΠΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα