Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Εκτός κυβέρνησης τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ

 ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Εκτός κυβέρνησης τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ
Την άποψη να μη συμμετέχουν οι κορυφαίοι του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας επέβαλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας της κοινοβουλευτικής ομάδας.
Δεν θα συμμετέχουν σε υπουργεία πρώην υπουργοί και προβεβελημένα στελέχη του κόμματος αλλά στελέχη που θεωρούνται λιγότερο εμβληματικά. Το θέμα παρολίγον να προκαλέσει την πρώτη ρήξη στο εσωτερικό του κόμματος αφού οι κκ. Ανδρέας Λοβέρδος, Μιχάλης Χρυσοχοίδης και Πέτρος Ευθυμίου υποστήριξαν με επιχειρήματα την αντίθετη άποψη και διαφώνησαν με την άποψη του κ. Βενιζέλου απειλώντας με εμπλοκή τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Τελικά η λύση δόθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ η οποία στην πλειοψηφία της συμφωνεί με την άποψη Βενιζέλου. «Η συμμετοχή κορυφαίων στην κυβέρνηση θα μας βλάψει μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα» σχολιάζουν κύκλοι της Ιπποκράτους.

Ποια στελέχη προκρίνονται για να συμμετάσχουν στη νέα κυβέρνηση; Αποφάσεις οριστικές δεν έχουν ακόμη ληφθεί είναι ωστόσο στις προθέσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να προτείνει βουλευτές ή τεχνοκράτες με εμπειρία στα οικονομικά και πολιτικά πρόσωπα «χαμηλού προφίλ» ώστε να μη δημιουργηθούν προστριβές στο κυβερνητικό σχήμα.
Ενδεικτική των προθέσεων του κ. Βενιζέλου ήταν η χθεσινή δήλωση του διευθυντή του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκου Σαλαγιάννη: «Η προσωπική μου άποψη είναι ότι το ΠΑΣΟΚ ως παράταξη έχει μεγάλη ανάγκη να αποτοξινωθεί από τον κυβερνητισμό».
Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, στη σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, το λόγο έλαβαν οι κύριοι Δημήτρης Κρεμαστινός και Βασίλης Γκεγκέρογλου οι οποίοι διαφώνησαν με την πρόταση Βενιζέλου και τάχθηκαν υπέρ της συμμετοχής στην κυβέρνηση συνεργασίας με κορυφαία πολιτικά στελέχη.
Ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος είχε διατυπώσει τη θέση του για αποχή κορυφαίων από την συγκυβέρνηση πριν από τις εκλογές και στην άποψη αυτή επέμεινε και χθες στη θυελλώδη συνεδρίαση της γραμματείας του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα