Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Κ. Χατζηδάκης: 5 άμεσα μέτρα για ενίσχυση της ρευστότητας

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών και Δικτύων κ. Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σήμερα στην τελετή παραλαβής του υπουργείου από τον υπηρεσιακό υπουργό κ. Γιάννη Στουρνάρα, προανήγγειλε πακέτο 5 άμεσων μέτρων για την ενίσχυση της ρευστότητας.
Ειδικότερα, ο νέος υπουργός έθεσε τρεις βασικές προτεραιότητες για την επιστροφή στην ανάπτυξη: την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, την ενίσχυση της ρευστότητας και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας.
 Συγκεκριμένα για το θέμα της ρευστότητας, πέρα από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που είναι αντικείμενο του υπουργείου Οικονομικών, οι πρωτοβουλίες που εξήγγειλε ο κ. Χατζηδάκης περιλαμβάνουν τα εξής:

- Ενεργότερη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων
- Δημιουργία ελληνικού επενδυτικού ταμείου
- Αναθεώρηση του αναπτυξιακού νόμου
- Αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων του ΕΤΕΑΝ
- Επιτάχυνση της απορρόφησης των Κοινοτικών πόρων του ΕΣΠΑ
 Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε επίσης χαρακτηριστικά ότι "είμαστε καταδικασμένοι να πετύχουμε" ενώ επισήμανε την ανάγκη για καθαρούς λογαριασμούς με τους πολίτες σε σχέση με το παραγωγικό μοντέλο.
 Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα έχει ο ίδιος την αρμοδιότητα για το ΕΣΠΑ, ενώ από τους υφυπουργούς ο Θ. Σκορδάς θα έχει τον τομέα Εμπορίου, ο Ν. Μηταράκης τις Επενδύσεις και ο Λ. Καλογιάννης τις Υποδομές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα