Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Μέργος, Μέργος, .....κάτι μου θυμίζει το όνομα, σκέφθηκα όταν το άκουσα.

Δεν τον άντεξε!

Στο μεταξύ η επιχείρηση παλινόρθωσης του προσωπικού της καταστροφικής πενταετίας Καραμανλή στον κρατικό μηχανισμό συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Χθεσινή εξέλιξη η τοποθέτηση του Γιώργου Μέργου ως γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών.
Μέργος, Μέργος, .....κάτι μου θυμίζει το όνομα, σκέφθηκα όταν το άκουσα.
Εψαξα τα συρτάρια μου (γεμάτα είναι...) και βρήκα: είναι ο άνθρωπος που ως γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας επί Αλογοσκούφη δεν κατάλαβε τίποτε για το κόλπο με τα δομημένα ομόλογα που εξελισσόταν δίπλα του, από κάτω, από πάνω, παντού.
Επιπλέον, ο Αλογοσκούφης (ποιος; ο Αλογοσκούφης!) τον εκδίωξε διότι ως «μηδενικής παραγωγικότητας» και προφανώς ανάλογης αποτελεσματικότητας «δεν προχωρούσε τίποτε», σύμφωνα με τα όσα μου δήλωσε χθες βράδυ υπουργός εκείνης της περιόδου. Για τους ίδιους άλλωστε λόγους εκδιώχθηκε και από το ΙΚΑ τον Ιανουάριο του 2009.
Προφανώς η τοποθέτησή του θα είναι μια επιβράβευση της πορείας του στον κρατικό μηχανισμό αυτή την πενταετία - δεν μπορώ να φανταστώ κάτι άλλο...
Να τους μαζέψει ο Σαμαράς
Γίνομαι κακός και δεν θέλω, αλλά αν ένας τύπος απομακρύνεται από δύο θέσεις ως... αναποτελεσματικός (για να μη χρησιμοποιήσω βαρύτερους όρους), πώς είναι δυνατόν να τοποθετείται στο υπουργείο Οικονομικών στην πιο κρίσιμη φάση της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα; Αυτό μόνο ο πρόεδρος Αντώνης μπορεί να (μας) το εξηγήσει.
 
ΤΑ ΝΕΑ -Γ.Παπαχρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα