Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Κυπαρισσία: Άγνωστοι παραβίασαν καφενείο στην πλατεία…


ImageΣοκαρισμένοι με τα αλλεπάλληλα κρούσματα εγκληματικότητας (και) τον τελευταίο καιρό είναι οι πολίτες της Κυπαρισσίας, με έσχατο  την παραβίαση καφενείου στην κεντρική πλατεία της πόλης! Η κατάσταση δείχνει να έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και ουδείς μπορεί να εικάσει πού θα φτάσει, καθώς η δράση των κακοποιών στην Κυπαρισσία, όπως άλλωστε και σε ολόκληρη την Τριφυλία διαρκώς μεγαλώνει με τα κρούσματα να είναι σχεδόν καθημερινά. Αυτά, όπως είναι φυσικό και κατ’ επανάληψη έχουμε σημειώσει στο «Θ», προκαλούν φόβο, ανησυχία και ανασφάλεια στους κατοίκους, οι οποίοι, είναι απογοητευμένοι, προβληματισμένοι και θυμωμένοι από την αδρανή στάση της Πολιτείας απέναντι στους φοβερούς κινδύνους που αντιμετωπίζει η σωματική τους ακεραιότητα, η ζωή και η περιουσία τους  και φέρονται αποφασισμένοι να πάρουν το νόμο στα χέρια τους, καθώς πιστεύουν πως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.
 Την ίδια, ακριβώς , στιγμή, οι αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής, αντί να αυξάνονται, διαρκώς μειώνονται και οι αστυνομικοί υπάλληλοι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για αποτροπή τέτοιων θλιβερών συμβάντων χωρίς ωστόσο να μπορεί κάτι τέτοιο να καταστεί, δυστυχώς, εκ των πραγμάτων, εφικτό!
Όπως προαναφέρθηκε, τα ξημερώματα της Παρασκευής, άγνωστος ή άγνωστοι δράστες «χτύπησαν» σε καφενείο στο κεντρικότερο σημείο της πλατείας, στη γωνία ακριβώς απέναντι από την πλατεία και την Ε.Α.Σ. Ο δράστης ή οι δράστες, προφανώς, γνώριζαν τους χώρους του καταστήματος γιατί παραβίασαν σιδερένια πόρτα στο πίσω μέρος του , που είναι επί του δρόμου της μπροστά στην Ένωση και μετά έσπασαν την πόρτα που οδηγεί στο κατάστημα και από εκεί κατευθύνθηκαν στο υπόγειο. Εκεί  έσπασαν την πόρτα του γραφείου και παραβίασαν το συρτάρι, όπου μέσα οι ιδιοκτήτες είχαν ένα κουτί στο οποίο είχαν αφήσει περί τα 400 ευρώ τα οποία και αφαίρεσαν. Στην κουζίνα και τη σάλα του καφενείου, εικάζεται πως ούτε καν μπήκαν, αφού όλα ήταν στη θέση τους, όπως τα είχαν αφήσει οι ιδιοκτήτες του καφενείου κλείνοντας αργά τη νύχτα της Πέμπτης. Ο εκ των ιδιοκτητών του καφενείου, Παναγιώτης Στρατικόπουλος, μιλώντας στο «Θ» για το συμβάν που σημειώθηκε στην επιχείρησή του είπε πως, «ήρθα στα καφενείο την Παρασκευή το πρωί και άνοιξα, όπως και τις άλλες μέρες.

Δεν το πήρα αμέσως χαμπάρι γιατί δεν έλειπε κάτι μέσα στο μαγαζί, ήταν όπως τα είχαμε αφήσει όταν κλείσαμε. Όταν , όμως, κατέβηκα στο υπόγειο,  που είναι το γραφείο και η αποθήκη, τότε αντίκρυσα την πόρτα ανοιχτή δυο πόρτες σπασμένες  όπως και το συρτάρι του γραφείου. Κοίταξα στο συρτάρι και είδα πως είχαν ανοίξει το κουτί και είχαν πάρει γύρω στα 400 ευρώ. Στο υπόγειο  μπήκαν αφού παραβίασαν τη σιδερένια πόρτα από την πίσω από την πλευρά του δρόμου στην Ένωση, έσπασαν το λουκέτο με την αλυσίδα και μετά τις άλλες δύο πόρτες, προφανώς με λοστό. Δεν πείραξαν κάτι άλλο από το μαγαζί. Μάλλον, γνωρίζανε τους χώρους και πήγαν κατευθείαν στο γραφείο για λεφτά…». Όπως μάθαμε, τα ξημερώματα της Παρασκευής, άγνωστος ή άγνωστοι επιχείρησαν να παραβιάσουν ακόμη δύο καταστήματα σε κεντρικά σημεία της Κυπαρισσίας, χωρίς, ωστόσο, να τα καταφέρουν, όπως διαπίστωσαν το πρωί της Παρασκευής οι ιδιοκτήτες τους. Στο ένα, προσπάθησαν ανεπιτυχώς να σπάσουν την κλειδαριά, ενώ στο άλλο επιχείρησαν να μπουν μέσα από ένα μικρό παραθυράκι στο πίσω μέρος του, το οποίο όμως μόνο εξωτερικά φαίνεται ως παράθυρο αλλά από μέσα είχε πίσω του σιδερένια ράφια!Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα