Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Η ΠΑΣΚΕ θα αποσχισθεί από το ΠΑΣΟΚ


Η ΠΑΣΚΕ, το όργανο των «πράσινων συνδικαλιστών» ετοιμάζεται να πάρει διαζύγιο από το ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας έναν ακόμη πονοκέφαλο στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Την ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος αφήνοντας αιχμές για το ΠΑΣΟΚ και την κεντροαριστερά.                                                  «Η ΠΑΣΚΕ δεν είναι παράταξη ενός κόμματος, είναι η συνδικαλιστική έκφραση της ευρύτερης σοσιαλιστικής και δημοκρατικής αριστεράς» δήλωσε στον Real Fm o κ. Παναγόπουλος επιβεβαιώνοντας έτσι τη ρήξη που φημολογείται από καιρό με την σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Παναγόπουλος πρόσθεσε ότι η κεντρική στόχευση της ΠΑΣΚΕ είναι η μετεξέλιξή της σε μια συνδικαλιστική παράταξη που θα εκφράζει όλο το χώρο μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.Με άλλα λόγια ο κ. Παναγόπουλος άφησε να εννοηθεί ότι η πράσινη συνδικαλιστική παράταξη επιθυμεί να μετάσχει ενεργά στην ανασύσταση του κεντροαριστερού χώρου, στον οποίο προφανώς εκτιμά ότι δεν θα έχει πρωτεύοντα ρόλο το σημερινό ΠΑΣΟΚ.

Οι «πράσινοι συνδικαλιστές» θέλουν στις αρχές Σεπτεμβρίου να καταθέσουν ενιαία πολιτική διακήρυξη την οποία θα συνυπογράφουν και οι 101 πρόεδροι εργατικών κέντρων και ομοσπονδιών που ανήκουν στην ΠΑΣΚΕ.
Επισήμως η Ιπποκράτους απέφυγε να σχολιάσει αυτή την εξέλιξη ενώ συνεργάτες του κ. Βενιζέλου εξέφραζαν την αισιοδοξία τους ότι οι προβληματισμοί που διατυπώνονται στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς θα καλυφθούν από το νέο ΠΑΣΟΚ που οραματίζεται ο σημερινός πρόεδρός του.
Στόχος του κ. Βενιζέλου, όπως έλεγαν, είναι να απαντήσει με πολιτικά επιχειρήματα σε όσα στελέχη αμφισβητούν ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να επαναδιεκδικήσει το χώρο της κεντροαριστεράς. Παραμένει ωστόσο εξαιρετικά αμφίβολο αν ο στόχος του κ. Βενιζέλου να χρεώσει στον Αντώνη Σαμαρά όλα τα μέτρα που θα εξαγγελθούν θα έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα στους συνδικαλιστές που αποτελούσαν τον άλλοτε πυρήνα του κόμματός του.
πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα