Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Καρχιμάκης: «Οι ανεξήγητες καθυστερήσεις και το πάρτυ των μιζαδοροκορλεονήδων»


«Οι μιζαδοροκορλεόνηδες του μεγάλου κόλπου των δομημένων ομολόγων κάνουν πάρτυ από τις ανεξήγητες καθυστερήσεις στις ανακρίσεις που αισίως τείνουν να πατήσουν τα επτά χρόνια», αναφέρει σε σημερινό του σχόλιο στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο Μιχάλης Καρχιμάκης, ζητώντας την παρέμβαση του προέδρου του Αρείου Πάγου για την επιτάχυνση απονομής της δικαιοσύνης.
Αναλυτικά η δήλωση του Μιχάλη Καρχιμάκη:
«Οι ανεξήγητες καθυστερήσεις και το πάρτυ των μιζαδοροκορλεονήδων. Οι μιζαδοροκορλεόνηδες του μεγάλου κόλπου των δομημένων ομολόγων κάνουν πάρτυ από τις ανεξήγητες καθυστερήσεις στις ανακρίσεις που αισίως τείνουν να πατήσουν τα επτά χρόνια. Στα επτά χρόνια, λοιπόν, τείνουν να φτάσουν οι εκκρεμείς, στη δικαιοσύνη, υποθέσεις των δομημένων ομολόγων που βούλιαξαν τα σφαλιστικά ταμεία σε βάρος και του δημοσίου συμφέροντος αλλά και σε βάρος χιλιάδων ασφαλισμένων.
Οι μιζαδόροι, λοιπόν, κάνουν πάρτυ από τις ανεξήγητες καθυστερήσεις. Η ελληνική δικαιοσύνη σε ένα τόσο τεράστιας σημασίας, θέμα γιατί καθυστερεί; Επειδή δεν είναι στην επικαιρότητα; Τι περιμένει; Πότε θα αποδώσει ευθύνες; Πόσα χρόνια επιτέλους, χρειάζεται ο εφέτης ανακριτής για να ολοκληρώσει την ανάκριση του μεγαλύτερου σκανδάλου και να αποδοθούν κάθε μορφής ευθύνες στους κορλεονήδες της φαυλότητας αυτής;
Οι καθυστερήσεις αυτές δίνουν την εντύπωση της αρνησιδικίας και δημιουργούν την πεποίθηση στην κοινωνία ότι υπάρχει αναιτιολόγητη καθυστέρηση στην απονομή των ευθυνών που υπονομεύει και το δημόσιο συμφέρον, τα ατομικά δικαιώματα και την εμπιστοσύνη σε θεσμούς, όπως η Δικαιοσύνη, που είναι ανάγκη ειδικά σε αυτή την δύσκολη περίοδο να αποτελούν τους θεματοφύλακες ασφάλειας της κοινωνίας.
Κύριοι πρόεδρε και εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, μήπως είναι ανάγκη στα πλαίσια της δικαιοδοσίας σας να επέμβετε για την επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης σε ένα μείζονος σημασίας θέμα που υπονόμευσε τα Ταμεία και τα ασφαλιστικά δικαιώματα χιλιάδων ανθρώπων.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα