Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Μαραθόπολη: Μία φιλόζωη αγωνίζεται για τα αδέσποτα υπό διωγμόν



Επέστρεψα για λίγο στην Αθήνα. Εφερα μαζί μου αναμνήσεις και 8 ψυχούλες. Το μυαλό και η Καρδιά μου όμως είναι πίσω σε αυτά που έμειναν στη Μαραθόπολη. Κατάφερα να βρω 2 ανθρωπους να τα ταιζουν και ελπίζω να ευαισθητοπιηθούν να με πάρουν τηλ αν κάποιο απο αυτά χρειαστεί βοήθεια.
Παρακαλώ αφιερωστε λίγο απο το χρόνο σας και βοήθείστε όπως μπορείτε. Απο απλή προώθηση μεχρι δωρεές σε είδη και οικονομική ενίσχυση. Ακόμα και η προώθηση για μένα είναι πολυ σημαντική βοήθεια.
Ξεκινάω με τον γέρο Ρεξ: ο Βετεράνος της Μαραθόπολης. Ειναι 14 χρονών και επιβίωσε 9 φορές απο φόλα. Εφθασε στην κατάσταση που βλέπετε στις φωτογραφιες γιατι τον κυνηγούσαν όλοι στο χωριό φοβούμενοι οτι θα κολλήσουν ψώρα αυτοί και τα παιδιά τους, με αποτέλεσμα να μην τον βλέπω συχνά για να του κάνω την θεραπεία του. Καποιος τον επιασε και τον πήγε στην κτηνιατρο να του κανει ευθανασια. Αυτη αρνήθηκε να κομίσει ενα 14χρονο σκυλι που εχει επιβιώσει απο φόλα 9 φορές.Ετσι τον μετέφερα σε ένα κτήμα όπου ναι μεν ειναι μεσα στη λάσπη αλλά εχει ένα ξύλινο καλυβάκι να μπει μεσα και να κουλουριαστεί πάνω στο άχυρο και να κοιμηθει όσο θελει και να φάει όσο θελει. Κανει ενεσιμη θεραπεια για την ΄ψωρα, βαζει και αμπούλες, παίρνει ζυλαπουρ γιατι το τεστακι βγηκε θετικό στο καλαζαρ και πάιρνει αντιβίωση. Δεν ξερω αν θα τον επανενταξω όταν γυρίσω. Αλλα θα μέινει εκέι μέχρι να γυρίσω.


Το αγοράκι με την ψώρα : εμεινε δυστυχώς πισω στον Μαραθο. Μια φίλη μου περναει 2 φορές την εβδομάδα απο εκει και τον ψαχνει για να του βάλει αμπουλα. δυστυχώς, δεν τον βλέπει συχνά και δεν υπάρχει χωρος να φιλοξενηθεί και αυτός καπου.


Charlie: Χτυπήθηκε απο αυτοκίνητο και έμεινε ακίνητος μεσα στα Φιλιατρά ένα ολόκληρο 24ωρο μεχρι να μας ειδοποιήσουν. Δυστυχώς εκείνη την ημέρα έβρεχε καταρρακτωδώς και έκανε πολύ κρυο. Ο Τσάρλυ, έμεινε στον κτηνίατρο 3 ημέρες και μεταφέρθηκε στο σπίτι της φίλης μου. Δεν σηκώνεται, δεν περπαταει, όμως έχει αίσθηση στα πίσω πόδια και κουνάει την ουρά. Οποιαδήποτε κίνηση είναι πολύ επίπονη για τον μικρούλη. Θα μεταφερθει αύριο για ακτινογραφία και μετά θα δούμε για χειρουργείο. Ειδικά για τον Charlie εχει δημιουργηθεί ChipIn: http://charlietrifiliarescue.chipin.com/trifilia-volunteer-animal-rescue (αφορά αποκλειστικά την περίπτωση του Τσάρλυ)



Blacky: Ο φοβικός μου σκυλάκος. Τον ξερω απο 5 μηνών και είναι 13 μηνών. Δεν τον χάιδεψα ποτέ, παρά μόνο την ημέρα που του έδωσα ηρεμιστικά χάπια για να τον πιάσω και να τον μεταφέρω Αθηνα. Δεν ενιωσε ποτέ το ανθρώπινο χάδι. Με περίμενε καρετερικά στο αυτοκίνητο μου δίπλα, ατέλειωτες ώρες. Ακολουθούσε τρέχοντας το αυτοκίνητο σε όλο το χωριό. 3 φορές προσπάθησα να τον ακουμπήσω και ούρλιαξε σπαραχτικάΣτόχος είναι να μπορούμε να τον χαιδέψουμε χωρις να ουρλιάζει.
ΒΡΕΘΗΚΕ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΥΛΑΚΟ!



Σας στέλνω και 3 ενδεικτικές φωτογραφίες απο τον ΄χωρο που καταφέραμε να περιφράξουμε για να φιλοξενουμε σε μια ώρα ανάγκη λίηα ζωα. Αυτη τη στιγμη, στη μια περίφραξη ειναι μόνος του ο Ρεξ και στην άλλη 12 ζώα. Η φίλη που χωρις την βοήθεια της δεν θα είχα καταφέρει πολλά, δεν εργαζεται και δύσκολα με τη βοήθεια δωρεών ταίζουμε και φροντίζουμε τα σκυλιά που βοηθάμε.



Τελειώνω το μήνυμα αυτό με τα κορίτσια της καρδιάς μου. Τη Θέλμα και τη Λουίζ. Στειρώθηκαν με την βοήθειά σας. ΕΙναι και οι δυο σκυλιά - μαχητές. Η Θέλμα επιβίωσε απο τη Μόρβα και η Λουιζ απο καψιμο με οξυ. Μεταφέρθηκαν στην Αθήνα και φιλοξενούνται προσωρινά στο σωματειο Save a Greek Stray και περιμένουν τη δική τους οικογένεια σαν χριστουγεννιάτικο δώρο. Μοιράζονται τα πάντα. Ακόμα και το κρεββάτι. Δεν χωρίζουν ουτε λεπτό. Καμαρώστε τες στο Βίντεο



Συνολικά οι ανάγκες είναι οι εξής:

Αμπούλες advocate για την ψώρα

Αντιβίωση Dalacin 300 mg (απο ανθρ'ωπινο φαρμακείο)

Αντιπαρασιτικά χάπια (drontal, zantel (είναι πιο φθηνά) και αμπούλες ή spray Frontline-Effipro - Sebacil

Εμβολιασμοί για 12 ζώα (vanguard και λύσσα)

Τροφές: χρειάζονται περίπου 10 σακιά το μήνα για τα σκυλια στη περιφραξη και στη Μαραθόπολη

Ζυλαπούρ χάπια

Καλυψη των εξετάσεων του Ρεξ (60 ευρώ) κάλυψη των εξετάσεων του αγοριού με την ψώρα ( 60 ευρω )

Κάλυψη των εξόδων του Blacky (100 ευρώ μηνιαίως)

Κάλυψη των εξόδων του Charlie για όσους δεν έχουν πιστωτική κάρτα για να χρησιμοποιήσουν το ChipIn που έχει φτιαχτεί αποκλειστικά για αυτόν.


Για όσους έχετε facebook μπορείτε να παρακολουθείτε τη σελίδα μας. http://www.facebook.com/PhilozoikeOmadaEthelontonTriphylias?ref=hl Σύντομα θα έχουμε και web site, ευγενική προσφορά ενός εθελοντή μας.


Θα ήμουν ευγνώμων αν προωθούσατε το συγκεκριμένο μήνυμα. Για Οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μου.

Φιλικά

Αννα Ριζοπούλου

Τηλ 6976510568
Email rizopoulou.anna@gmail.com

* Η Αννα Ριζοπούλου αγωνίζεται αρκετά χρόνια για τα αδέσποτα σε διάφορες περιοχές της χώρας μας. Την γνωρίζουμε προσωπικά. Στηρίξτε την, όποιος μπορεί, σας παρακαλούμε!
Στο adespoto.gr έχουμε φιλοξενήσει τις προσπάθειές της:

1) Μεσσηνία: Απίστευτες εικόνες δείχνουν την αδιαφορία για τα αδέσποτα
Δευτέρα, 19 Νοέμβριος 2012, Adespoto.gr
2) Εύβοια: Τρεις φιλόζωες ξεκινούν στειρώσεις αδέσποτων. Ας τις βοηθήσουμε!
Τετάρτη, 24 Νοέμβριος 2010, Adespoto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα