Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Βρήκαν λάθος στις υπογραφές για το τμήμα Τσακώνα - Καλαμάτα μετά από 2,5 χρόνια!



Με ΚΥΑ που εκδόθηκε τις προηγούμενες ημέρες «μπάλωσαν» την κατάσταση 
Έπρεπε να περάσουν δυόμισι ολόκληρα χρόνια για να καταλάβουν στο αρμόδιο υπουργείο ότι η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που είχε εκδοθεί το 2011, μεταξύ των συναρμόδιων υπουργών και υπουργείων, για τον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα, τμήμα Τσακώνα- Καλαμάτα, ανέφερε λάθος ονόματα!
Συγκεκριμένα, την ΚΥΑ του 2011 υπέγραφε, μεταξύ άλλων, ως υπουργός, η κυρία Κ. Μπατζελή, η οποία όμως είχε αντικατασταθεί μήνες πριν. Έτσι, με απόφαση που φέρει ημερομηνία 28 Ιουνίου 2013 το ΥΠΕΚΑ μιλά για «λάθος παραβολή»!
Ας πιάσουμε το νήμα από την αρχή. Η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων δημοσιοποιήθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής στις 11 Ιανουαρίου 2011. Την ΚΥΑ για την τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων υπέγραφε η Κατερίνα Μπατζελή, ως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η οποία όμως είχε αντικατασταθεί από τον Κώστα Σκανδαλίδη τέσσερις ολόκληρους μήνες πριν από τη δημοσιοποίησή της!Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για τον τρόπο λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης στη συγκεκριμένη υπόθεση. Για ένα πολύ μεγάλο έργο, με τεράστιο οικονομικό κόστος για το Δημόσιο, η δημόσια διοίκηση με τις πράξεις της δημιουργεί ζητήματα που ενδεχομένως μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρές οικονομικές ζημιές, σε μια περίοδο μάλιστα οικονομικής ασφυξίας.
Είναι χαρακτηριστική η ερώτηση που έχει καταθέσει στο Ευρωκοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,  Νίκος Χουντής, σχετικά με την έρευνα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Καταπολέμηση της Απάτης (OLAF), για ενδεχόμενες αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας και Λεύκτρου-Σπάρτης με υπαιτιότητα δημόσιων υπηρεσιών και την καταβολή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ ως αποζημιώσεων στους παραχωρησιούχους.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί δικαίωση της ιστοσελίδας «KalamataJournal», για την αποκάλυψη εδώ και εβδομάδες ότι η τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων για το έργο του αυτοκινητόδρομου και της περιμετρικής οδού Καλαμάτας έγινε με Κοινή Υπουργική Απόφαση την οποία υπέγραφε ως υπουργός και η Κ. Μπατζελή!
Α.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα