Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Σαμαράς: Διαλέξτε μεταξύ σχολικών φυλάκων και νοσηλευτών

samaras130713.pngΟ Σαμαράς δίνει συνέντευξη στο σημερινό Πρώτο Θέμα -αναφέρουμε κάποια σημεία επιγραμματικά- στην οποία αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων το Σεπτέμβριο. Επίσης, τονίζει ότι ο σχεδιασμός της ΝΔ δεν περιλαμβάνει κοινή κάθοδο με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν πρέπει να παραιτούνται τα κόμματα από την αυτοτέλειά τους. Aκόμη, σημειώνει πως παλεύει για την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. Τέλος, ο  Σαμαράς υποστηρίζει τα μέτρα κινητικότητας με σκληρά διλήμματα και ρωτά τους πολίτες αν προτιμούν σχολικούς φύλακες ή νοσηλευτές, δημοτική αστυνομία ή ενίσχυση της ΕΛΑΣ...
Καταρχήν, η λήψη νέων μέτρων δεν είναι πολιτική απόφαση την οποία μπορεί να πάρει ο ίδιος. Χρηματοδοτικά κενά αλληλένδετα με μέτρα, μπορούν να αποφευχθούν μόνο με μετακύληση των μέτρων στον επόμενο χρόνο. Ειδάλλως, θα πρόκειται για αθέτηση της συμφωνίας, η οποία θα δημιουργήσει εκ νέου προβλήματα εξωτερικής χρηματοδότησης και μαζί με τα προβλήματα θα φέρει νέα αδιέξοδα διλήμματα μεταξύ ευρώ ή χρεοκοπίας. Άρα, να το πούμε ξεκάθαρα, τα περί μη λήψης νέων μέτρων είναι ελληνιστί φούμαρα.
Ως προς την άποψη της μη κοινής καθόδου με το ΠΑΣΟΚ, είναι κάτι που και ο ίδιος δεν το γνωρίζει ακόμη. Αν οι ανάγκες το απαιτήσουν και η εξουσία κινδυνεύσει να χαθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς η γνωστή ''σωτηρία της χώρας'' θα επιτάξει την όποια συνεργασία. Άλλωστε, ο Σαμαράς είναι ήδη αφερέγγυος καθώς στις τελευταίες εκλογές ορκιζόταν ότι δε θα συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ. 


Ο αγώνας του Σαμαρά για τη μείωση στο ΦΠΑ εστίασης είναι συγκινητικός και εκεί έχει ανοίξει όλα τα χαρτιά της διαπραγμάτευσης. Μόνο που το σουβλάκι έβαλε ήδη μαγιό, οι τουρίστες ετοιμάζονται για επιστροφή και η μείωση του ΦΠΑ θα είναι ακόμη ένας εσωτερικός δανεισμός μεταξύ των Ελλήνων που έχουν ήδη στερέψει από ρευστό.

Τέλος, το δίλημμα σχολικοί φύλακες ή νοσηλευτές είναι επικίνδυνο και θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε επόμενο δίλημμα αυτής της λογικής, όπως πχ, νοσηλευτές ή γιατροί; Ο Έλληνας δεν είναι αναγκασμένος να απαντήσει σε διλήμματα τύπου ''Σαμαράς ή χάος'' και ''δημοκρατία ή τανκς''. Eίναι ήδη εγκλωβισμένος στα προβλήματά του και αυτοί οι φθηνοί λαϊκίστικοι παλαικομματικοί τρόποι εγκλωβισμού έχουν ξεπεραστεί από την ίδια την κοινωνία.

Ο Σαμαράς θεωρεί ότι ακόμη μιλάει στους ψηφοφόρους της Πολιτικής Άνοιξης.
http://www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα