Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

ΚΙCKER:"Κατηγορούμενοι Μαρινάκης, Σαρρής απο το πόρισμα Κορέα"


Οι φάκελοι της UEFA με τις εκθέσεις της Sportradar για χειραγώγηση αγώνων της Σούπερ Λίγκας,έδωσαν την αφορμή για νέα εισαγγελική έρευνα που περιλαμβάνει και ποδοσφαιριστές, όπως αποκάλυψε η "ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΙ"
Οι φάκελοι της UEFA με τις εκθέσεις της Sportradar για χειραγώγηση αγώνων της Σούπερ Λίγκας,έδωσαν την αφορμή για νέα εισαγγελική έρευνα που περιλαμβάνει και ποδοσφαιριστές, όπως αποκάλυψε η "ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΙ"

Η εταιρεία ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης εντόπισε διεφθαρμένους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην Ελλάδα και μετά τις γιορτές θα αρχίσουν οι σχετικές κλήσεις από τον εισαγγελέα για καταθέσεις. Μάλιστα ερευνάται η σύνδεσή τους με παράγοντες ομάδων, μάνατζερ και μπουκ.

Η εκπομπή παρουσίασε το ρεπορτάζ του μεγαλύτερου γερμανικού αθλητικού περιοδικού Kicker, στο οποίο αναφέρεται: "Φωτιά στον Όλυμπο: Το ελληνικό ποδόσφαιρο βυθίζεται στο χάος" κσι τονίζεται ότι «δέκα χρόνια μετά τη μεγαλύτερη επιτυχία του ελληνικού ποδοσφαίρου, αυτό βυθίζεται πλέον στο βούρκο της διαφθοράς και του χάους».

Γίνεται εκτενής αναφορά στα γεγονότα από το καλοκαίρι και μετά, αρχής γενομένης από την Εθνική ομάδα, που στο Μουντιάλ βρέθηκε ένα βήμα πριν την πρόκριση στους οκτώ και λίγους μήνες μετά έφτασε να χάνει από τα νησιά Φερόε, κάτι που έφερε την απόλυση του νέου τεχνικού Ρανιέρι.

Συνεχίζει με την ομοσπονδία, η οποία αυτόν τον καιρό δεν μπορεί να βοήθησει την Εθνική, καθώς έχει εμπλοκές με τη Δικαιοσύνη μετά την αναφορά της εισαγγελίας ότι αρκετά μέλη της διώκονται. Μιλάμε για 14 άτομα (εκ των 16) κατηγορουμένων, που ουσιαστικά αποτελούν στελέχη της εν λόγω ομοσπονδίας. Γίνεται ονομαστική αναφορά στον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Σαρρή, αλλά και στον πρόεδρο του Ολυμπιακού Ευάγγελο Μαρινάκη. Για τους άλλους 14 μη αναγνωρίσιμους στη Γερμανία γίνεται περιγραφή των αξιωμάτων τους: αντιπρόεδρος, πρώην αντιπρόεδρος, νομικός σύμβουλος, τρεις εν ενεργεία διαιτητές, πέντε της πειθαρχικής επιτροπής (τρεις εν ενεργεία), δύο της ΚΕΔ και ο πρόεδρος ομάδας της Σούπερ Λίγκας. Ολοι αυτοί σύμφωνα με τη δικογραφία των 173 σελίδων διώκονται από την ελληνική Δικαιοσύνη.
Μετά γίνεται αναφορά στις εμπλοκές του κυρίου Μαρινάκη από την υπόθεση του 2011 και τις εκκρεμείς κατηγορίες, ενώ γίνεται λόγος και για την κόντρα του με το Μελισσανίδη, το «νέο αντίπαλο δέος και ανταγωνιστή του». Το θέμα τελειώνει με την πρόταση του Μελισσανίδη «να απομακρυνθούν οι σημερινοί διοικούντες της ΕΠΟ και να αναλάβουν άνθρωποι σαν τον Καραγκούνη, που αγαπούν το ποδόσφαιρο».

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΔΟΡΟΣ ΤΗς ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: Η εκπομπή παρουσίασε έγγραφο της ΕΠΟ, σύμφωνα με το οποίο στις 29 Απριλίου 2014 ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής ορίζει διευθυντή Αγωνιστικού τον Ιωάννη Μπεθάνη, ο οποίος αναλαμβάνει όλα τα ζητήματα της Εθνικής Ελλάδος. Από τις επαφές για τη πρόσληψη Ρανιέρι μέχρι τη μέριμνα για τα προβλήματα των διεθνών ποδοσφαιριστών. Απόφοιτος εξαταξίου γυμνασίου και χωρίς το τυπικό προσόν ανωτέρας ή ανωτάτης σχολής ο κύριος Μπεθάνης, μετά την ενασχόλησή του με την πρώτη παράγκα, είχε τεθεί στο περιθώριο και το Δεκέμβριο του 2013 έκανε αίτηση συνταξιοδότησης. Το Μάρτιο του 2014 ανακαλεί την αίτηση του και από τη δυσμενή υπαλληλική του ιδιότητα στον Άγιο Κοσμά αναλαμβάνει υψηλά καθήκοντα στα γραφεία της ΕΠΟ στο Γουδί. Ο Γιάννης Μπεθάνης στις 3 Σεπτεμβρίου 1984 τιμωρείται με ποινή αργίας ενός μηνός και ανάλογη περικοπή των αποδοχών του γιατί επιχείρησε να παραπλανήσει ποδοσφαιρική ομάδα, βεβαιώνοντας ως υπάλληλος της ΕΠΟ ότι ένας τιμωρημένος ποδοσφαιριστής της μπορεί να αγωνιστεί. Η αντίπαλη ομάδα κατέθεσε ένσταση αντικανονικής συμμετοχής και κέρδισε τον αγώνα! Στις 23 Σεπτεμβρίου 1986 ο κύριος Μπεθάνης συνελήφθη από τον τότε γενικό γραμματέα της ΕΠΟ Παναγιώτη Αλάμαρα να έχει παραβιάσει την πόρτα του λογιστηρίου της ομοσπονδίας μαζί με παράγοντα σωματείου βράδυ Σαββάτου. Κλήθηκε σε απολογία και ο τότε γενικός Γραμματέας ενώπιον του προσωπικού του απαγόρευσε να κινείται σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου από την ΕΠΟ όταν η ομοσπονδία δεν λειτουργεί. Στις 14 Μαρτίου 1993 ο τότε πρόεδρος της ΕΠΟ Κώστας Τριβέλας ζήτησε την απόλυση του κύριου Μπεθάνη γιατί ήταν μέτοχος σε εταιρεία πώλησης αθλητικών ειδών στην ίδια πολυκατοικία που στεγαζόταν η ΕΠΟ.

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΠΟ: Από τις 23 Ιουνίου 2014 τα γραφεία της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας βρίσκονται στη Λεωφόρο Συγγρού 137, στον τρίτο όροφο, σε έναν χώρο περίπου 900 τετραγωνικών μέτρων. Ένας ολόκληρος όροφος κοντά στο κέντρο της Αθήνας και ιδιοκτήτρια είναι η ΕΠΟ. Το ενοίκιο μόλις 1.000 ευρώ τον μήνα, τη στιγμή που στην ίδια πολυκατοικία, στον πρώτο όροφο ο ιδιοκτήτης ζητάει 1.100 ευρώ για διαμέρισμα 300 τετραγωνικών. Είναι προφανές ότι υπάρχει πνεύμα αλληλεγγύης ανάμεσα στις δυο ομοσπονδίες και τα γραφεία που θα μπορούσαν να ενοικιαστούν περίπου 3.500 ευρώ, νοικιάζονται μόλις 1.000 ευρώ.Αν κάποιος έχει την πρόθεση να επαινέσει τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Σαρρή και τον πρόεδρο της ΚΟΕ Δημήτρη Διαθεσόπουλο για το πνεύμα αλληλεγγύης που τους διακατέχει, πρέπει να τους επαινέσει και για το πνεύμα αλληλεγγύης μεταξύ των οικογενειών τους. Ο υιός του κυρίου Διαθεσόπουλου διορίστηκε στην Επιτροπή Ιδιότητας Μεταγραφών της ΕΠΟ τον Απρίλιο του 2012, την εποχή που ο κύριος Σαρρής ήταν πρόεδρος της ΚΕΔ/ΕΠΟ. Ο υιός του Γιώργου Σαρρή είναι ο τερματοφύλακας της Εθνικής Νέων του πόλο, συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Τiφλίδας, συμπεριλαμβάνεται στην 13άδα, αλλά δεν παίζει ούτε λεπτό. Είχε προηγηθεί η δεκάλεπτη συμμετοχή του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων στη Μάλτα όταν όλα είχαν κριθεί. Ο πρώτος τερματοφύλακας της Εθνικής, ο Ζερδεβάς, κόβεται και καλείται σε απολογία γιατί χτύπησε γροθιά σε μια πόρτα. Ο υιός Σαρρής χρίστηκε διεθνής και ο νόμος του δίνει μόρια για να μπει στο πανεπιστήμιο.



Πηγή:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα