Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Τι γίνεται για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Τριφυλία;

Εδώ και δύο μήνες, από τις 7 Νοεμβρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας έχει λάβει απόφαση σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων. Σύμφωνα με αυτή, ο Δήμος θα εφάρμοζε Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης. Για τη χωροθέτηση (θα) πρότεινε στις υπηρεσίες της Περιφέρειας να αξιολογήσουν 6 θέσεις και ακολούθως το Δημοτικό Συμβούλιο θα επέλεγε τη μία για την εγκατάσταση της Μονάδας.
Επίσης, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που τέθηκε με εκείνη την απόφαση, θα έκλεισε άμεσα ο ΧΑΔΑ των Φιλιατρών, την Πρωτοχρονιά θα έκλεινε και ο ΧΑΔΑ των Γαργαλιάνων, θα μεταφέρονταν όλα (!) τα σκουπίδια στην παράνομη χωματερή της Κυπαρισσίας στο Αλιμάκι, και θα ξεκινούσαν διαδικασίες αποκατάστασης σε Φιλιατρά – Γαργαλιάνους. Παράλληλα, θα ξεκινούσαν οι διαδικασίες εγκατάστασης της Μονάδας στο χώρο που θα είχε επιλεγεί. Αυτά, αφενός, για να γλιτώσει ο Δήμος τα πρόστιμα από την Ε.Ε. και, αφετέρου, για να επιλύσει το πρόβλημα των απορριμμάτων.
Δύο μήνες μετά, όμως, ακόμα δεν έχει επισκεφθεί την περιοχή κλιμάκιο της Περιφέρειας για αυτοψία στους 6 προτεινόμενους χώρους. Αν η ταχεία και άμεση εκκίνηση των διαδικασιών, για την αυτοψία πρώτα πρώτα των χώρων, ισούται με δύο μήνες (και βλέπουμε), καταλαβαίνει κανείς πότε – αν ποτέ γίνει – «θα» ολοκληρωθούν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες και «θα» εγκατασταθεί η Μονάδα…
Πότε, άραγε;
Η.Γ.
tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα