Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Κωνσταντίνος Καραμανλής: 67 μήνες πρωθυπουργός, 45 σκάνδαλα, μέρος Α’ (2004-2006)

2004 – 2009
67 ΜΗΝΕΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
45 ΣΚΑΝΔΑΛΑ

ΜΕΡΟΣ Α’
2004-2006
01
Ιούλιος 2004
Η κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή μετράει μόλις τέσσερις μήνες ζωής όταν ξεσπάει το πρώτο σκάνδαλο: Σε συνέντευξη τύπου που ο ίδιος συγκάλεσε, ο υφυπουργός Τουρισμού, Αναστάσιος Λιάσκος, δήλωσε ότι παρέπεμψε στη Δικαιοσύνη τον διευθυντή του ιδιαίτερου γραφείου του,  για αρκετά χρόνια στενό συνεργάτη του και  δύο φορές εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο της Νέας Δημοκρατίας στα Ψαχνά Εύβοιας, Ιωάννη Κεραμιδά, γιατί εφέρετο να είναι πρωταγωνιστής σε υπόθεση απόπειρας χρηματισμού του, σύμφωνα με έγγραφη καταγγελία ιδιώτη επιχειρηματία προς τον ίδιο τον Λιάσκο. Κατά τον καταγγέλλοντα, ο οποίος προερχόταν από τον χώρο των καζίνο, ο Κεραμίδας του είχε ζητήσει οικονομικά ανταλλάγματα προκειμένου να προωθήσει κάποια υπόθεσή του. Μετά την δημοσίευση της υπόθεσης ο Κεραμιδάς παραιτήθηκε δηλώνοντας:«Παραιτήθηκα όχι γιατί διεπράχθη κάποια παράνομη πράξη εκ μέρους μου, αλλά για να μην αιωρείται η παραμικρή υπόνοια σε σχέση με την αξιοπρέπεια, την εντιμότητα και την υπευθυνότητά μου».
Σεπτέμβριος 2004
Δύο μόλις μήνες μετά αποκαλύπτεται το δεύτερο σκάνδαλο: ο υπουργός Απασχόλησης, Σάββας
Τσιτουρίδης, εμπλέκεται σε υπόθεση παράνομης μεταγραφής του γιου του από το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Πάντειο με το αιτιολογικό των «λόγων ασφαλείας, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων». Ο εν λόγω φοιτητής, του οποίου η πρώτη αίτηση μετεγγραφής είχε απορριφθεί, επανήλθε με ένσταση μετά από το ραντεβού που είχαν ο  υφυπουργός Παιδείας κ. Γιώργος Καλός, ο υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης, ο πρύτανης του Παντείου I. Βαβούρα και ο αντιπρύτανης  Θ. Τζώνος. Η ένσταση του έγινε αποδεκτή. Είναι το πρώτο σκάνδαλο από πολλά που θα ακολουθήσουν με το όνομα του Σάββα Τσιτουρίδη μπλεγμένο σε αυτά.
Ιανουάριος 2005
Βασικός  Μέτοχος.
Ψηφίζεται με εισηγητή υπουργό τον Παυλόπουλο  ο νόμος 3310/2005 για το «βασικό μέτοχο». Ο νόμος προέβλεπε ότι όποιος έχει ΜΜΕ δεν μπορεί να συνάπτει δημόσιες συμβάσεις και αυστηροποιούσε τις ποινές στην περίπτωση που τα δικαστήρια κρίνουν ότι υπήρξε όντως αθέμιτη επιρροή. Στα ΜΜΕ έπεσε τόσος πανικός, ώστε ο Γ. Μπόμπολας, άρχισε να διαπραγματεύεται με την οικογένεια Θ. Αγγελόπουλου για την εξαγορά όλου του ομίλου του. Κατά τη αρχική συζήτηση στο Βουλή του νόμου το ΠΑΣΟΚ υποστήριζει ότι ο νόμος είναι αντίθετος με το ευρωπαϊκό δίκαιο και στοχεύει επιχειρηματίες. Ο εισηγητής του, Τ. Χυτήρης, και από κοντά ιδίως οι Ντ. Ρόβλιας, Α. Λοβέρδος και Απ. Κακλαμάνης, υποστήριξαν ότι ο νόμος για το «βασικό μέτοχο» ήρθε για ψήφιση κατά παραγγελία του Α. Αλαφούζου για να χτυπηθεί ο Γ. Μπόμπολας. Και ενώ η ουσία του νόμου για τον «βασικό μέτοχο» ήταν: «Τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ είναι δημόσια υπηρεσία, η οποία παραχωρείται, ύστερα από διαγωνισμό, με σύμβαση σε ιδιώτες.  Οι δε συχνότητες είναι δημόσιο αγαθό, το οποίο παραχωρείται έναντι τιμήματος που οι ιδιώτες πληρώνουν για τη χρησιμοποίησή τους.  Αποκλείονται από την παραχώρηση ηλεκτρονικών ΜΜΕ οι ιδιώτες που είναι εργολάβοι ή προμηθευτές του δημοσίου, καθώς και οι στενοί συγγενείς τους», ο νόμος φτάνει τελικά για ψήφιση τροποποιημένος.
Εντέλει ο νόμος καταργήθηκε.
Μάρτιος 2005

ΛΑΦΚΑ.
Ο συνταξιούχος Β. Γούλας είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τα αναδρομικά του ΛΑΦΚΑ. Ο υφυπουργός Οικονομίας Π. Δούκας τον επαναφέρει ως διευθυντή του γραφείου του και ο Β. Γούλας παραιτείται από την ένσταση που είχε υποβάλει. Αυτή η παραίτηση σημαίνει ότι η επόμενη δικαστική προσφυγή συνταξιούχου που θα τελεσιδικούσε θα ήταν ύστερα από τρία ως πέντε χρόνια, με κίνδυνο να χαθούν τα αναδρομικά για χιλιάδες συνταξιούχους.
Μάιος 2005
ΑΣΕΠ 1
Ο στενός συνεργάτης του υπουργού Εσωτερικών, Πρ. Παυλόπουλου, Α. Χούπης, αναλαμβάνει επ’ αμοιβή μέσω εταιρείας να διαμορφώσει τους όρους προκήρυξης και αξιολόγησης αιτήσεων για προσλήψεις στο Δημόσιο εκτός ΑΣΕΠ και συγκεκριμένα την πρόσληψη 300 υπαλλήλων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο οι οποίοι και τελικά προσλαμβάνονται εκτός διαγωνισμού.
Ιούνιος 2005
Απαγωγές Πακιστανών
Μαζικές απαγωγές Πακιστανών στην Ελλάδα, ανακρίσεις και βασανισμοί , συνθέτουν το σκηνικό το καλοκαίρι του 2005, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο. Σε αυτό το συμπέρασμα κατατείνει, μετά από πολύμηνη έρευνα, το πόρισμα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών. Οι απαγωγές Πακιστανών πραγματοποιήθηκαν από όργανα των ελληνικών κρατικών υπηρεσιών, όπως δήλωσαν ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δ. Λινός και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Δ. Παπαγγελόπουλος.
Ο υπουργός Β. Πολύδωρας δηλώνει πως οι Πακιστανοί απάγονται μόνοι τους.
Ιούνιος 2005
ΑΣΕΠ 2
Σε συνέχεια των προηγούμενων προσλήψεων τον Μαϊο του 2005, έρχονται και οι προσλήψεις εκτός διαγωνισμού και για τη στελέχωση της νεοσύστατης «Αγροφυλακής».
Σεπτέμβριος 2005
Οι κουμπάροι και το καρτέλ του γάλακτος
Το σκάνδαλο αποκαλύπτεται μόλις 24 ώρες μετά την κατηγορηματική δήλωση του Κ. Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη για «μηδενική ανοχή στη διαφθορά».
Οι Π. Αδαμόπουλος γενικός διευθυντής της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Κ. Κωνσταντινίδης έμπορος σιτηρών, και Π. Αναγνωστόπουλος εκτελωνιστής, επονομαζόμενοι και «κουμπάροι» κατηγορούνται για τα αδικήματα της κακουργηματικής εκβίασης και της δωροδοκίας για προμήθεια μαμούθ, 2,4 εκατ. ευρώ, από τη γαλακτοβιομηχανία ΜΕΒΓΑΛ. Ο έμπορος αλεύρων κ. Κωνσταντινίδης υπήρξε σημαντικό κομματικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στον Νομό Κιλκίς και συνδέεται φιλικά και με τον αδελφό του υπουργού, Γιάννη Τσιτουρίδη. Τα ίδια στελέχη κάνουν λόγο για συχνή παρουσία του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όσο ήταν υπουργός ο Σάββας Τσιτουρίδης.
Οκτώβριος 2005
1: Κρατικές διαφημίσεις σε υπόδικο.
Ο υφυπουργός Οικονομικών Αδάμ Ρεγκούζας παραιτείτε, μετά την αποκάλυψη ότι χορήγησε κρατικές διαφημίσεις σε υπόδικο καναλάρχη της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, παρέστη σε εκδήλωση του και του επεσήμανε πως τον στηρίζει, όπως τον έχει στηρίξει τόσο καιρό, παρέχοντάς του κρατικές διαφημίσεις. Ο καναλάρχης Χρηστίδης, ιδιοκτήτης περιφερειακών μέσων στη Θεσσαλονίκη, έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης για κακουργηματικές πράξεις, ενώ στη δικαιοσύνη εκκρεμούν ακόμη υποθέσεις του. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Θ. Ρουσόπουλο, δεν τίθεται ζήτημα αποπομπής του Ρεγκούζα από τη Νέα Δημοκρατία.
2: Παραδικαστικό κύκλωμα
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Πέτρος Μαντούβαλος και ο πρώην πρόεδρος Πρωτοδικών Ευάγγελος Καλούσης δικάζονται για εμπλοκή στο παραδικαστικό κύκλωμα. Ο Π. Μαντούβαλος για τις κατηγορίες:
Ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας.
Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
Απόπειρα κακουργηματικής απάτης.
Παράβαση του νόμου περί μεσαζόντων.
Απάτη από κοινού από την οποία η ζημιά είναι ιδιαίτερα μεγάλη.
Εκβίαση και παράβαση του νόμου περί μεσαζόντων από κοινού.
Σύμφωνα με την κατηγορία, επτά εκατομμύρια δρχ. κατατέθηκαν στο λογαριασμό του τότε ανακριτή Καλούση κατ΄ εντολή Μαντούβαλου.
Για την υπόθεση αυτή ο  Μαντούβαλος θα απαλλαγεί αρχικώς το 2009 όμως κίνησε διαδικασία αναίρεσης η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και τελικά στις 18 Ιουνίου του 2013 θα καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας σε ποινή κάθειρξης επτά ετών με αναστολή και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του για τρία έτη.
Το αστείο είναι ότι ο Μαντούβαλος θα μπορεί να ασκεί κανονικά τα δικηγορικά του καθήκοντα από τη στιγμή που η ποινή που του επιβλήθηκε είναι με αναστολή. Δεν προβλέπεται αυτοδίκαιη διαγραφή του από το Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά και η αυτόματη αφαίρεση της άδειας άσκησης του δικηγορικού επαγγέλματος, παρά την καταδίκη του.
Διαγράφηκε από τη Νέα Δημοκρατία το 2009 και αφού «πέρασε» από τον ΛΑΟΣ αλλά και από την «Ενωση για την Πατρίδα και τον Λαό» (με την οποία είχε κατέβει υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές) τώρα είναι ξανά μέλος της Νέας Δημοκρατίας.
3: Τα γλυκά.
Η συνεργάτης του υφυπουργού Απασχόλησης Γ. Γιακουμάτου παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη μετά την καταγγελία του ίδιου, με την κατηγορία ότι επιχείρησε να τον δωροδοκήσει  με ένα κουτί γλυκά το οποίο περιείχε και μια επιταγή αξίας 5.000 ευρώ, προκειμένου να τακτοποιήσει επαγγελματικά τον γιο της.
Δεκέμβριος 2005
1: ΔΕΗ
Τα ΜΜΕ της εποχής αποκαλύπτουν φαγοπότι πολλών εκατομμυρίων ενώ ο πρόεδρος της ΔΕΗ Γ. Παλαιοκρασσάς, καταγγείλει φαινόμενα διαφθοράς που αφορούν κυβερνητικά στελέχη, όχι όμως υπουργούς. Δέχτηκε τηλεφώνημα από τον Καραμανλή και λίγο αργότερα, το βράδυ της ίδιας ημέρας κατέθεσε γραπτώς την παραίτησή του. Το αστείο είναι ότι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ο οποίος μέσα στην βουλή έλεγε «Η υπόθεση πρέπει να πάει στη Δικαιοσύνη, η οποία πρέπει να παρέμβει και να ξεκαθαρίσει όλο αυτό το θέατρο που έχει δημιουργηθεί, με αλληλοσυγκρουόμενες κατηγορίες διαπλοκών, ένθεν κακείθεν, που σκοπό έχουν να λεηλατήσουν τη ΔΕΗ» ήταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος.
2: Ο «άνθρωπος του υπουργού»
Εσπευσμένη αποπομπή του προέδρου του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, Αγγ. Οικονομόπουλου, μετά από επιστολή που εστείλε στο Μέγαρο Μαξίμου ο επιχειρηματίας Π. Εμφιετζόγλου και στην οποία αναφέρει ότι ο  Οικονομόπουλος του έχει ζητήσει «μίζα» για να δώσει εντολή εκταμίευσης ποσού που όφειλε ο ΟΕΚ.
Ιανουάριος 2006
Ηχογραφημένες συνομιλίες.
Έρχονται στο φως της δημοσιότητας ηχογραφημένες συνομιλίες και αρνητικοί χαρακτηρισμοί από πλευράς του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μαρκογιαννάκη προς τον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου κ. Σανιδά. Ο Σανιδάς παραιτείται.
Φεβρουάριος 2006
ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ Vodafone
Έπειτα από «έλεγχο ρουτίνας» η vodafone ανακαλύπτει την ύπαρξη κοριών στο λογισμικό της. Ανακοινώνεται με κοινή συνέντευξή τύπου που έδωσαν οι υπουργοί Επικρατείας, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, Θ. Ρουσόπουλος, Γ. Βουλγαράκης και Α. Παπαληγούρας, αντίστοιχα. Αποκαλύφθηκε πως μέσω ειδικού λογισμικού που είχε εγκατασταθεί στην εταιρία, παρακολουθούνταν την περίοδο 2004-05 περίπου 100 τηλέφωνα με τη χρήση 14-16 καρτοκινητών «τηλεφώνων-σκιών», τα οποία κατέγραφαν τις συνομιλίες. Μετά από δικαστική έρευνα δύο ετών που δεν απέδωσε αποτελέσματα, η υπόθεση μπήκε στο αρχείο τον Αύγουστο του 2008. Δύο χρόνια μετά, το 2010 η υπόθεση ξανάνοιξε με την εμφάνιση νέων στοιχείων που υποδείκνυαν υπόθεση κατασκοπείας με ανάμιξη της αμερικανικής πρεσβείας. Με την υπόθεση των υποκλοπών συνδέεται και η υπόθεση του θανάτου του υπαλλήλου της Vodafone, Κώστα Τσαλικίδη. Ο Τσαλικίδης που ήταν υπεύθυνος για την ανάπτυξη του δικτύου της εταιρείας, βρέθηκε νεκρός μία μέρα πριν γνωστοποιηθεί στις αρχές η ύπαρξη του ύποπτου λογισμικού. Ο θάνατός του αποδόθηκε αρχικά σε αυτοκτονία, εκδοχή που υποστηρίχτηκε από το πρώτο δικαστικό πόρισμα. Η υπόθεση όμως άνοιξε ξανά το 2010 καθώς νέα στοιχεία αποκάλυψαν στενή διασύνδεση του θανάτου με την υπόθεση των υποκλοπών και ενίσχυσαν την εκδοχή της δολοφονικής ενέργειας.
Πολύ πριν την αποκάλυψη του ύποπτου λογισμικού στο δίκτυο της Vodafone, οι ελληνικές κυβερνήσεις όχι μόνο είχαν υποχωρήσει στις υπερατλαντικές πιέσεις για εγκατάσταση δικτύου νόμιμων συνακροάσεων, αλλά είχαν δείξει και τη μέγιστη προθυμία να συμβάλλουν και αυτές στο μέτρο των δυνατοτήτων τους στη μάχη της Ουάσινγκτον για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Από το 2003 ήδη η κυβέρνηση Σημίτη είχε δώσει πολλάκις τα διαπιστευτήριά της μέσω συναντήσεων υπουργών και παραγόντων του «Αθήνα 2004» με υψηλόβαθμους αξιωματούχους των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας.
Ιούνιος 2006
Ξυλοδαρμοί φοιτητών.
Η πρώτη συστηματοποιημένη επίθεση της Νέας Δημοκρατίας στα εκπαιδευτικά έρχεται τον Ιούνιο του 2006, με προπαγάνδα και ξύλο από την πλευρά των ΜΑΤ κατά των φοιτητών και λοιπών μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, που εναντιώνεται στο νέο νόμο-πλαίσιο. Οι υπουργοί Μ. Γιαννάκου και Β. Πολύδωρας «βαράνε» τα τύμπανα του πολέμου και ο υπουργός Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλος, μαζί με την υπόλοιπη κυβέρνηση, διατηρεί το πόστο της προπαγάνδας.
Αύγουστος 2006
Πυρκαγιές στη Χαλκιδική.
Ανεξέλεγκτες πυρκαγιές στη Χαλκιδική με απολογισμό πολλών καμένων στρεμμάτων. Η  ήταν για άλλη μια φορά καταστροφική. Η έλλειψη διαθέσιμων πυροσβεστικών αεροσκαφών, η ολιγωρία του κρατικού μηχανισμού και η έλλειψη προληπτικών μέτρων, εχει ως συνέπεια να μετατραπεί σε στάχτη η Κασσάνδρα Χαλκιδικής και να χαθούν ανθρώπινες ζωές. Οι Π. Παυλόπουλος (υπουργός Εσωτερικών) και Β. Πολύδωρας (υπουργός Δημόσιας Τάξης) δήλωσαν ότι «έγινε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό».
Σεπτέμβριος 2006
Υπόθεση Ζαρντινιέρα.
Ο Αυγουστίνος Δημητρίου  ξυλοκοπήθηκε βάναυσα χωρίς λόγο από οκτώ άντρες της αστυνομίας ενώ ο ξυλοδαρμός του καταγράφεται σε video. Η αστυνομία σε ανακοίνωσή της λέει ότι «ο τραυματισμός επήλθε γιατί έπεσε αρχικά σε σταθμευμένο μοτοποδήλατο και στη συνέχεια σε ζαρντινιέρα που υπήρχε στο σημείο, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί». Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Β. Πολύδωρας, δήλωσε «Είδα επαγγελματισμό, μεθοδικότητα, σχέδιο και εφαρμογή του, ψυχραιμία και αυτοματισμό στη δράση που είχαν ως επακόλουθο την επιτυχία», ενώ ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Α. Δημοσχάκης δήλωσε «Η αυτοσυγκράτηση και η ψυχραιμία της Αστυνομίας ήταν παροιμιώδης». Το 2014 ο Α. Δημοσχάκης ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Νέα Δημοκρατία. Τον Ιανουάριο του 2013, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, δικάζοντας σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση, αθώωσε τους έξι αστυνομικούς, ενώ καταδίκασε σε ποινές φυλάκισης 2,5 ετών, στον καθένα, με 3ετή αναστολή τους άλλους δύο.
Η περίπτωσή του αναφέρθηκε σε επίσημη έκθεση των ΗΠΑ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Οκτώβριος 2006
Ο «εγκέφαλος»
Ο 38χρονος Α. Λιαρτής αποστράτος και υπευθύνος ασφαλείας του βουλευτή Φθιώτιδας της ΝΔ  Η. Καλλιώρα, συλλαμβάνεται ως «εγκέφαλος» της ένοπλης ληστείας της χρηματαποστολής του Καζίνου Πάρνηθας με λεία 1,5 εκατ. ευρώ. Την άδεια οπλοφορίας, του την είχε εξασφαλίσει ο Καλλιώρας, ως μέλος της προσωπικής του φρουράς. Ακάλυπτες επιταγές και κλοπές συγκαταλέγονται επίσης στο πλούσιο «βιογραφικό» του. Ο Καλλιώρας έχει μεσολαβήσει μάλιστα και για την επαναφορά του στην Πολεμική Αεροπορία από την οποία έχει αποπεμφθεί ο Α. Λιαρτής, αίτημα που απορρίφθηκε μετά την ληστεία.
Ο Καλλιώρας δεν παραιτήθηκε.
Νοέμβριος 2006
Ο «ψευδομάρτυρας»
Ο υφυπουργός Άμυνας Β. Μιχαλολιάκος κατηγορήθηκε για εμπλοκή σε τροχαίο ατύχημα. Ο άνθρωπος που κατέθεσε «αυθορμήτως» ως «αυτόπτης μάρτυρας» υπέρ του υφυπουργού, ο Π. Σαλούφας αποδείχτηκε ότι ήταν συμπατριώτης και στενός συνεργάτης του από τα χρόνια της ΟΝΝΕΔ. Μάλιστα ήταν από τους πρώτους που διορίστηκαν τον Μάρτιο του 2004 στο πολιτικό γραφείο του Β. Μιχαλολιάκου. Στην υπόθεση εμπλέκεται και ο διευθυντής του γραφείου του Χ. Λύτρας, ο οποίος φέρεται να ήλθε σε επαφή με τον Σαλούφα, με τον οποίο επίσης γνωρίζονταν από την ΟΝΝΕΔ.
Δεκέμβριος 2006
Εξαγορά Γερμανός από Cosmote
«Η διοίκηση της Cosmote ενήργησε δολίως και με σκοπιμότητα, προς εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων και δη να ωφελήσει τον Πάνο Γερμανό». Σε αυτό συνηγορούν, ανάμεσα σε άλλα, οι ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν με αφορμή την εξαγορά της Γερμανός από την Cosmote για τα εξής αδικήματα:
* Απιστία που στρέφεται κατά υψηλόβαθμων στελεχών της Cosmote
* Ηθική αυτουργία σε απιστία που στρέφεται υπέρ του επιχειρηματία
* Νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα
* Χειραγώγηση αγοράς από κοινού και κατ’ εξακολούθηση κατ’ επάγγελμα
* Συνήθεια που στρέφεται κατά επτά προσώπων αντικριστών και ατόμων που εμπλέκονται με την επιχείρηση και ηθική αυτουργία στη χειραγώγηση.
Τον Ιανουαρίο του 2011 ο 20ος τακτικός ανακριτής έκλεισε την υπόθεση με τυπικές κλήσεις, χωρίς να καλέσει τους κατηγορούμενους σε απολογία κρίνοντας ότι δεν στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες που τους έχουν απαγγελθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα