Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Φόβοι για «κανόνι» αλυσίδας – μαμούθ στο λιανεμπόριο. Οι επιπτώσεις


Σε οριακή κατάσταση φαίνεται να βρίσκεται η αγορά όσο παραμένει η αβεβαιότητα στην ελληνική οικονομία και οι φόβοι για τα χειρότερα έχουν αρχίσει να ζώνουν και το μέγαρο Μαξίμου.

loyketaΜάλιστα όπως μετέδωσε πριν λίγο το Mega, Φόβους για «κανόνια» εκφράζουν παράγοντες της αγοράς, με δεδομένο ότι από σήμερα παύει να ισχύει το μορατόριουμ για τις κατασχέσεις που είχε συμφωνηθεί λόγω της επιβολής των capital controls.
Οι φόβοι, μάλιστα, εστιάζονται σε μεγάλη αλυσίδα που φέρεται να έχει ανοίγματα ύψους 2 δισ. ευρώ προς τους προμηθευτές της, με τους παράγοντες της αγοράς να επισημαίνουν ότι αν σκάσει αυτό το «κανόνι» θα πρόκειται για την ελληνική περίπτωση «Lehman Brothers», αφού θα προκαλέσει ντόμινο σε πολλές μικρότερες επιχειρήσεις που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με αυτή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους.
Με τη λήξη ισχύος του μορατόριουμ από 1ης Νοεμβρίου 2015, απελευθερώνονται οι κατασχέσεις σε ακίνητα, καταθέσεις και ενοίκια για υποχρεώσεις προς εφορίες και ταμεία, αλλά και μεταξύ των επιχειρήσεων σε ό,τι αφορά τις επιταγές.
Μένει πλέον να φανεί πώς θα αντιδράσει η αγορά στα νέα δεδομένα.
crashonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα