Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Ο Τσιπρας επαιρεται για την πετυχημένη μεταναστευτικη του πολιτική και καταγγέλλει τους πάντες, για έλλειψη ευαισθησίας και πολιτικής. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ
Κατηγορεί την Ευρωπαϊκή Ένωση,αφού:
συμφώνησε με την πολιτική της, στην πρόσφατη σύνοδο των ηγετών της.
Ζητά και παίρνει βοήθεια ,σε χρήματα και αστυνόμευση
Ζητά να μεταφέρονται οι πρόσφυγες στις άλλες χώρες και άρχισε να γίνεται και επίσημα, ενώ γινόταν μαζικά και ανεπίσημα μέχρι τώρα, χωρίς να εφαρμόζονται οι συμφωνίες του Δουβλίνου, για υποχρεωτική επιστροφή τους στην πρώτη χώρα εισόδου, δηλαδή στην Ελλάδα.
Καταγγέλλει τις άλλες χώρες ,ότι κλείνουν τα σύνορά τους και δεν επιτρέπουν να περνούν παράνομα οι μετανάστες, ενώ κάνει ακριβώς το ίδιο.
Η διάσωση στο Αιγαίο, είναι υποχρέωσή μας, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.
Γινόταν πάντα ,με πενιχρα μέσα και ανύπαρκτη υποδομή και έτσι γίνεται .
Ζητά και καλώς, να οργανωθεί η απευθείας μεταφορά τους, από την Τουρκία στις χώρες της Ευρώπης
Η Τουρκία το θέλει και ζητά οικονομική και πολιτική στήριξη σε δικά της θέματα, όπως ζητάμε και εμείς.
Ποια είναι η θέση της Ελληνικής κυβέρνησης στα αιτήματα της Τουρκίας, δεν την γνωρίζει κανείς. Ξέρουμε μόνο πως όταν η Μερκελ, στην πρόσφατη επίσκεψή της στην Τουρκία, υπαινιχθηκε κάποια
βοήθεια, εμείς την καταγγειλαμε.
Η κυβέρνησή μας συμφώνησε στην υπέρβαση των συνθηκών του Δουβλίνου, για την παροχή ασύλου και άδεια νομιμης παραμονής στις χώρες της ΕΕ.
Η κατανομή συμφωνήθηκε να γίνεται με βάση τρία κριτήρια
- τον πληθυσμό της κάθε χώρας
-τον αριθμό των μεταναστών, που ήδη φιλοξενεί
-το ΑΕΠ, της κάθε χώρας.
Εάν εφαρμοστούν τα κριτήρια, που ήταν και πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης, γνωρίζει η κυβέρνηση πόσοι αναλογούν στην χώρα μας.
Αν μάλιστα συνεχιστούν οι αιματηρες συγκρούσεις στην Συρία, η αστάθεια στη Μέση Ανατολή και στο Αφγανιστάν , τι θα συμβεί, πως θα αντιμετωπισει η ΕΕ και η Ελλάδα τα πρόσθετα εκρηκτικά προβλήματα;
Γιατί δεν βάζει η κυβέρνηση και η ΕΕ και τις άλλες χώρες που εμπλέκονται στην κρίση και βομβαρδίζουν η κάθε μία όποιους θεωρεί εχθρούς της, μπροστά στις ευθύνες τους.
Η κυβέρνηση καλά κάνει και ζητά την υποστήριξη της ΕΕ. Μήπως πρέπει όμως να παρουσιάσει και τις δικές της προτάσεις, για την κρίση στην Συρία και το πρόβλημα των προσφύγων.
Μήπως όμως πρέπει να σταματήσει να κατηγορεί μόνο τις Ευρωπαϊκές χώρες και να ντρέπεται για την Ε Ε , αφού παρ 'όλες τις αδυναμίες και την επανεμφανιση του ευρωσκεπτικισμου και των εθνικισμων, παραμένει η πιο δημοκρατικη και η πιο ασφαλής περιοχή του κόσμου.
Η Ρωσία, η Κίνα, οι ΗΠΑ και οι BRIKS , που εχουν βασική ευθυνη για την κριση και διεκδικουν τα γεωστρατηγικα τους συμφεροντα στην περιοχη ,αυτοι που θα μας εδειναν χρήματα για να σκίσουμε τα μνημονια και να απαλλαγούμε από τους Ευρωπαίους τοκογλύφους και εκβιαστες , δεν θα πάρουν έστω ένα πρόσφυγα.
Αντί όλων αυτών η κυβέρνηση μοιράζει συμπάθεια και οίκτο.
Ακόμη χειρότερα απουσιάζει από κάθε forum, όπου συζητούνται και αποφασιζονται οι λύσεις.
Πήγε απροετοιμαστη στην ΝΥ και δεν είχε δικαίωμα παρέμβασης στην σύσκεψη, που κάλεσε ο Ομπαμα . Μάλιστα έφυγε, γιατί η FYROM ειχε δικαιωμα λόγου και πρόσκληση ως
 "ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ ".
Ακόμη χειρότερα δεν προσκληθηκε στην πρόσφατη σύσκεψη της Βιέννης και μάλιστα αδιαμαρτυρητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα