Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Κάθειρξη 12 ετών σε δύο τσιγγάνες -Έκλεβαν άντρες στους οποίους υπόσχονταν σεξουαλική συνεύρεση

Μια δεύτερη ευκαιρία έδωσε χθες το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας σε δύο νεαρές τσιγγάνες, 24 και 32 ετών, που με την υπόσχεση της σεξουαλικής συνεύρεσης έκλεβαν από τα θύματά τους χρήματα. Αν και τις καταδίκασε σε κάθειρξη 6 ετών έκαστη, έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή τους, επιτρέποντας έτσι να μείνουν ελεύθερες μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.
Παρά λίγο, όμως, να βρεθεί στη φυλακή μάρτυρας κατηγορίας. Ενώ, όταν είχε συμβεί το περιστατικό είχε αναγνωρίσει τις δύο τσιγγάνες ως δράστιδες, χθες τα «μασούσε» και ζητούσε να αθωωθούν, γιατί δεν ήταν σίγουρος. Το δικαστήριο τον απείλησε με σύλληψη και αυτόφωρο για ψευδορκία, καθώς, όπως επισημάνθηκε, λέει ψέματα και κοροϊδεύει. Τελικά, τη γλίτωσε, καθώς οι υπόλοιπες μαρτυρίες ήταν ξεκάθαρες.
Ήθελε… γνωριμία
Όπως περιέγραψε ο πρώτος μάρτυρας, το Σεπτέμβριο του 2015 στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης συνάντησε δύο τσιγγάνες, τις οποίες είχε δει κι άλλες φορές και, όπως χαρακτηριστικά είπε, «του την έπεφταν». Ήθελε κι αυτός, όπως είπε, γνωριμία μαζί τους, τις έβαλε στο αμάξι και κατευθύνθηκαν εκτός Μεσσήνης, στο δρόμο προς Τρίοδο. Μάλιστα, προσπαθώντας να… στρογγυλέψει τα πράγματα, είπε πως θα πήγαιναν για

καφέ, αλλά προς τα εκεί που βρέθηκαν τελικά, είχε μόνο… χωράφια.
Κατέβηκε, όπως κατέθεσε, από το αυτοκίνητο με τη μια και μιλούσαν, ενώ η άλλη έμεινε σε αυτό. Αυτή πήρε το πορτοφόλι του από το ντουλαπάκι με 1.000 ευρώ και τράπηκαν σε φυγή.
Αρχικά, νόμισε ότι είχε ξεχάσει το πορτοφόλι στο σπίτι, αλλά όταν έψαξε και δεν το βρήκε, κατάλαβε τι έχει γίνει. Κατήγγειλε το γεγονός στην Αστυνομία και του έδειξαν φωτογραφίες, όπου αναγνώρισε δύο τσιγγάνες, αλλά, όπως είπε χθες, δεν είναι αυτές που είδε στο εδώλιο. «Έγινε λάθος», ανέφερε χαρακτηριστικά και ζήτησε να τις αθωώσουν.
Σε ερώτηση της εισαγγελέως αν, εκτός από τις φωτογραφίες, τον κάλεσαν όταν τις έπιασαν και του τις έδειξαν, απάντησε αρνητικά. Όμως, η πρόεδρος διάβασε την κατάθεσή του στην Αστυνομία, όπου έλεγε ότι του τις έδειξαν ανάμεσα σε άλλες τσιγγάνες και τις αναγνώρισε με απόλυτη σιγουριά, και τον απείλησε ότι θα συλληφθεί για ψευδορκία.
Αρνήθηκαν
Στη συνέχεια το δικαστήριο διάβασε κατάθεση 83χρονου, ο οποίος δύο ημέρες μετά το προηγούμενο περιστατικό βρισκόταν στο αυτοκίνητό του, στο προαύλιο σούπερ μάρκετ στη Μεσσήνη. Όπως ανέφερε, τον πλησίασαν αιφνιδιαστικά οι δύο τσιγγάνες και άρχισαν να του ψάχνουν τα ρούχα, ενώ του έλεγαν να τις αγγίζει κι αυτός όπου ήθελε. Ο 83χρονος τους ζήτησε να φύγουν και προσπάθησε να τις διώξει. Τότε άρπαξαν 650 ευρώ από την τσέπη του και άρχισαν να τρέχουν. Προσπάθησε να τις ακολουθήσει και εκείνη τη στιγμή βγήκε από το σούπερ μάρκετ ο γιος του, ο οποίος τις καταδίωξε, αλλά αυτές έφυγαν. Ωστόσο, πατέρας και γιος τις αναγνώρισαν ανεπιφύλακτα λίγο μετά που τις συνέλαβε η Αστυνομία.
Στις απολογίες τους οι δύο αρνήθηκαν τις πράξεις και είπαν ότι είχαν πάει σουπερ μάρκετ να πάρουν γάλα για τα παιδιά τους και τις έπιασαν.
Η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή τους όπως κατηγορούνται, καθώς, όπως είπε, είχαν ενωθεί με σκοπό να κάνουν κλοπές με τη μέθοδο υπόσχεσης σεξουαλικής συνεύρεσης με τα θύματα έναντι αμοιβής. Έτσι, κρίθηκαν ένοχες και καταδικάστηκαν για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.
Της Βίκυς Βετουλάκη tharrosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα